Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovršetak radova

Hypo odobrio Hoto Grupi još 27 milijuna eura za Cvjetni prolaz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hoto Grupa dobila je financijsku injekciju od 27 milijuna kuna, za drugu fazu projekta Cvjetni prolaz, odnosno njegovo dovršenje.

Kredit je Hoto Grupi odobrio Hypo-Leasing Kroatien d.o.o., uz obrazloženje kako su u međuvremenu ispunjeni svi uvjeti za dovršetak projekta, piše Jutarnji list. Za prvu fazu projekta Horvatinčićev Hoto dobio je od Hypo banke 30 milijuna eura, što dosad iznosi 57 milijuna eura. Ako se u obzir uzme kako projekt Cvjetni prolaz vrijedi 108 milijuna eura ukupno, onda je vidljivo kako je Hypo banka kreditirala preko 50 posto sredstava za njegovo dovršenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uskoro se ruši Kino Zagreb Slika nije dostupna Hoto grupa počela s radovima na projektu "Cvjetni prolaz"

>> Aktivisti optužili MUP da pogoduje projektu u Varšavskoj

Otkako je policija intervenirala tijekom prosvjeda udruga Zelena akcija i Pravo na grad, koje su mirnim prosvjedima pokušale onemogućiti daljnju gradnju, radovi su bitno napredovali. U fazi gradnje je završni penthouse kat objekta, a dovršava se i ulazno-izlazna rampa u podzemnu garažu.

Kvadrat stana i do 9000 eura

Zanimanje za najam prostora i stanova već sada je veliko, a cijena kvadratnog metra kreće se između 5000 i 9000 eura. Dosad se zabilježilo šezdesetak zakupaca, koji bi ključ u ruke trebali dobiti 15. listopada. Prodaje se oko 56 stanova različite veličine, a deset posto površine poslovnih prostora rezervirano je za ugostitelje, dok je ostatak namijenjen trgovinama.

S ovim kreditom Hypo banke, očekuje se završetak radova na najkontroverznijem zagrebačkom građevinskom projektu, a on bi trebao biti okončan u proljeće iduće godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene