Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed aktivista pred MUP-om

Aktivisti optužili MUP da pogoduje projektu u Varšavskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjednici iz Varšavske optužuju MUP za pogodovanje izvedbi projekta Hoto grupe.

Aktivisti udruga Zelene akcije i Prava na grad su s velikim natpisom 'Hvala državi na daru od 50 mil.e. - T.H.' došli pred zgradu Ministarstva unutarnjih poslova i na konferenciji za novinare prozvali MUP zbog pogodovanja realizaciji cijelog projekta Hoto grupe i početku radova u Varšavskoj ulici. 'Mi smo odlučili da se zahvalimo u ime Tomislava Horvatinčića hrvatskoj državi na ovom poklonu od 50 milijuna eura čistog profita zato što je MUP isto tako zadnji u nizu koji pogoduje na razne načine ovom projektu', rekao je predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević.

Pročitajte i ovo Tomašević uručio nagrade “Professor Balthazar” najboljim učenicima i mentorima Svečanost u KD Vatroslav Lisinski Profesor Balthazar za najuspješnije zagrebačke učenike, povećane i novčane nagrade Aktivisti Palestinske akcije uništili su portret Lorda Balfoura, političara kojeg se povezuje s nastankom Izraela rasjekli i uništili VIDEO Palestinski aktivisti izveli akciju na poznatom europskom sveučilištu: Pogledajte snimku

>> 'Varšavska je najuža ulica u Zagrebu, ne prolazi ni majka s kolicima'

Istaknuo je da su prije četiri mjeseca USKOK-u podnijeli kaznenu prijavu protiv zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića zbog zloporabe položaja i ovlasti te sklapanja nezakonitoga i štetnog ugovora o financiranju Varšavske ulice. 'USKOK je odmah zatražio kriminalističku istragu od policije, no već četiri mjeseca o tome nema glasa', rekao je Tomašević. Istaknuo je da im nije jasno kako policija ne može završiti istragu u četiri mjeseca, gdje samo treba pogledati dva članka zakona i utvrditi je li ugovor po zakonu i je li gradonačelnik Bandić prekoračio ovlasti i zloupotrijebio položaj. 'Ako je, i ako se utvrdi kazneno djelo, to je jako bitno jer onda moraju prestati svi radovi u Varšavskoj ulici', istaknuo je Tomašević.

Naime, objasnio je, članak 34. i 37. Zakona o komunalnom gospodarstvu, na koji se poziva ugovor o financiranju Varšavske, uređuju financiranje priključka za pitku vodu i gospodarenje otpadom, što nema veze s financiranjem izgradnje ulazno-izlazne rampe za automobile u pješačkoj zoni. Tomašević je rekao i kako policija nema iste kriterije - danonoćno dežura u Varšavskoj i uhićuje u roku od 10 minuta aktiviste koji sjedanjem na pločnik blokiraju ulazak kamiona, a, kako je dodao, 'gledala je kako se kršila odluka MUP-a koji je naložio da u toj ulici mora biti prolaz barem od tri metra za interventna vozila'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene