Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podržavaju mljekare

HSS: Vlada politikantski manipulira javnošću!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSS-a Branko Hrg podržao je danas mljekare u njihovim nastojanjima se poveća otkupna cijena mlijeka, a aktualnu je vladu nazvao 'vladom s odgodom rješenja'.

'HSS stoji iza mljekara i podržat će ih u svim aktivnostima', poručio je Hrg s konferencije za novinare u Hrvatskom saboru.

Pročitajte i ovo Nova Vlada - 3 Sedam potpredsjednika Ovako će izgledati treća Plenkovićeva Vlada Ivan Šipić, kandidat za ministra demografije i useljeništva Ministar iz DP-a Novi ministar demografije: "Ne može biti samo ćiribu ćiriba"

Rekao je i kako je aktualna vlada 'vlada s odgodom rješenja' istaknuvši kako 'za mljekare ne može biti odgode jer stoka ima svakodnevno svoje potrebe, a proizvođači troškove'.

Vladu je prozvao i zbog, kako je rekao, pokušaja da 'politikantski manipulira javnost'.

'Nemojmo dozvoliti da se javnost okreće protiv tih ljudi jer će oni propasti i doći na burzu', rekao je Hrg.

>> 'Svjesni smo stanja u državi, ali zatvorimo li farme i mi ćemo biti među najugroženijima'

Ustvrdio je i kako vlada, godinu dana uoči ulaska u EU umjesto da da sredstva kako bi se seljaci pripremili za EU, pogoduje trgovačkim lobijima.

'Tako ćemo dobiti samo skupu hranu bez kontrole', zaključio je.

Na pitanje kome i koliko bi trebalo u proračunu uzeti ili kako namaknuti novac za mljekare čelnik HSS-a nije odgovorio rekavši samo da nije na njemu da kaže odakle uzeti.

Hrg nije znao reći koliko je u ovom trenutku krava u Hrvatskoj. 'To ne možemo znati, ali treba pitati koliko je krava poklano na farmama u posljednja tri mjeseca', rekao je Hrg i dodao kako će kao saborski zastupnik zatražiti tu informaciju.

Prema našim saznanjima u Hrvatskoj je u ovom trenu 176.190 krava od kojih je 92.079 krava dojilja, odnosno onih koje su se otelile

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene