Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska proizvodi trećinu potrošene nafte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska godišnje proizvede do milijun tona vlastite nafte, gotovo trećinu od potrošenog. Dobro upućeni tvrde da ih proizvodnja jednog barela košta tridesetak dolara no oni ga prodaju po deset posto većoj cijeni.

INA kao koncesionar plaća minornu rentu za korištenje naftnih polja od 2,6 posto od ostvarene dobiti, te zaradi milijune dolara.

Pročitajte i ovo Meso crne slavonske svinje objavila EK Meso crne slavonske svinje postalo 46. hrvatski proizvod zaštićenog naziva u EU-u Vojska Venezuela Nova karta Sprema se novi rat! Vojske su već na granici, spominje se sveto tlo, a sve je počelo jednim otkrićem

Stručnjaci kažu da treba ulagati u istraživanja i nove tehnologije. Iako je Panonski bazen uvelike iscrpljen, nafte još uvijek ima. 

Zašto ulagati u stručnjake i istraživanja kad je lakše kupiti i preprodati? Najveće američke kompanije godinama su tražile i na kraju pronašle formulu. U bušotine ubrizgavaju CO2 koji istiskuje naftu i na taj način povećava proizvodnju za deset posto.

>> INA: Dizelska goriva poskupljuju oko 4,5 posto 

>> Sarkozy za ukidanje PDV-a na naftu


Dok se ne primjene nove metode proizvodnja stagnira, cijene i profit rastu, a građani očajavaju i šute. Njih se ionako ništa ne pita.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene