Obavijesti Video Pretražite Navigacija

INA: Dizelska goriva poskupljuju oko 4,5 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dizelska goriva na Ininim benzinskim crpkama od danas su skuplja za oko 4,5 posto i prema službenom cjeniku kojeg je INA objavila na svojim Internet stranicama Eurodizel se prodaje po 9,69 kuna po litri, Dizel po 9,58 kuna, a plavi dizel po 5,60 kuna.

Tako je poskupljenje dizelskih goriva ipak nešto niže od jučerašnjih neslužbenih najava koje su govorile o poskupljenju Eurodizela za 5,8 posto, Dizela za 5,2 posto i plavog dizela za 5 posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna oglasila se i ina Na pumpi u Međimurju danima točili pogrešno gorivo: "Vozilo je usporavalo, gubilo na snazi i stalo" Miro Skalicki "država može učiniti nešto" Stručnjak za Dnevnik Nove TV o rastu cijena goriva te ima li razloga za optimizam: "Ako gledamo raspoloživost nafte i naftnih prerađevina, to nije nikakav problem"

U postotku najviše i po službenom cjeniku poskupljuje lož ulje - za 5,7 posto i njegova je nova cijena 6,98 kuna (do jučer 6,60 kuna).

Prema Ininom cjeniku noćas od ponoći motorni su benzini skuplji za prosječno oko 3,5 posto, a dizelska goriva oko 4,5 posto.

U sljedećih 15 dana, do 10. lipnja, tako će se Eurosuper 95 na Ininim bnenzinskim postajama prodavati po cijeni od 9,30 kuna po litri (do jučer po 8,99 kuna), Super 95 po 9,05 kuna (do jučer 8,74 kune), a Super plus 98 po 9,40 kuna (do jučer 9,08 kuna).

Eurodizel se pak prodaje po cijeni od 9,69 kuna po litri (do jučer 9,27 kuna), Dizel po 9,58 kuna (do jučer 9,17 kuna), a plavi dizel po 5,60 kuna (do jučer 5,36 kuna).

Cijene naftnih derivata na hrvatskom se tržištu mogu korigirati svaka dva tjedna, ovisno o cijeni derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara.

Iz Ine objašnjavaju da je na najnovije poskupljenje najviše utjecalo kretanje cijene nafte na svjetskom tržištu.

Tako je cijena sirove nafte na svjetskom tržištu prošli tjedna preskočile i rekordnih 135 dolara po barelu, jučer je bila oko 133 dolara, dok je prije 15-ak dana cijena sirove nafte bila oko 123 dolara po barelu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene