442143
442143
442143
442143
442143

'Nakon groznih iskustava i nedopustivog bezobrazluka, mi smo spremni'

  • , 03.07.2016., 13:11
  • Autor:
  • komentara

Povodom 11. Susreta Političke akademije HNS-a održana je konferencija za novinare Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata.

 
 
 
 
HNS se priprema za izbore (Video: Dnevnik Nove TV)
HNS se priprema za izbore (Video: Dnevnik Nove TV)

U sklopu tradicionalnih, ove godine 11. Susreta Političke akadmije HNS-a u nedjelju je održana konferencija za novinare Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata

Na konferenciji su govorili predsjednik HNS-a i saborski zastupnik Ivan Vrdoljak, predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i župan Međimurske županije Matija Posavec, voditelj Političke akademije HNS-a Boris Blažeković i predsjednik Sjeverozapadno-regionalnoga saveza HNS-a te domaćin susreta Anđelko Topolovec.

'HNS je ozbiljna i odgovorna stranka, spremna na sve izazove. Izazovi postoje, a zadnjih mjeseci izazovi su problemi, no HNS će od problema napraviti šansu', rekao je na sjednici stranačkih tijela, predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i župan Međimurske županije Matija Posavec.

'Počet ćemo s pregovorima s partnerima, ali uvijek smo spremni za samostalni izlazak na izbore', naglasio je Posavec.

Vesna Pusić, počasna predsjednica Političke akadmije HNS-a kazala je kako je u ovom trenutku potrebno definirati poziciju HNS-a.

'U neposrednim zadaćama, pred izbore, potrebno je definirati našu poziciju, ali i kako bi se podsjetili političkog profila HNS-a. Stranka mora imati stav i zastupati ga, te predstavljati građane s tim stavom. Moramo s ljudima sličnog i istog opredjeljenja zajedno raditi', rekla je Pusić.

'Nakon ovih groznih iskustava i nedopustivog bezobrazluka prema građanima, prva je zadaća svake politike odgovornost i mi se pripremamo za odgovornost', poručila je Vesna Pusić.

Predsjednik Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata i saborski zastupnik, Ivan Vrdoljak naglasio je kako je cilj HNS-a da se u Hrvatskoj popravi slika na području obrazovanja.

'Ovaj politički ekstremizam je grozan, a najviše je u resoru obrazovanja. Stali su sa stipendijama, s prijevozom, s kurikulumom... Mi koji izlazimo na izbore, jedan od prvih poteza biti će vraćanje na staro stanje u sustavu obrazovanja', rekao je Vrdoljak.

Najavio je osnivanje izbornih stožera te dodao kako 'treba biti potpuno spreman za samostalni izlazak na izbore'.

'Idući tjedan krećemo u pregovore sa SDP-om. Građani zaslužuju ozbiljnost i stabilnost. Cilj nam je ne trgovati s brojem mandata. Nismo pričali o tome koliko ćemo mandata tražiti od partnera. Hrvatska više ne može izdržati još jedan eksperiment', poručio je Vrdoljak.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se