446106
446106
446106
446106
446106

Maletić: Delimitirat ćemo porodiljne naknade svih 12 mjeseci porodiljnog

  • , 10.08.2016., 17:03
  • Autor:
  • komentara

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, sastao se u središnjici stranke s čelnim ljudima lokalnih organizacija.

 
 
 
 
Maletić: Premijera daje stranka koja ima parlamentarnu većinu (VIDEO: Dnevnik.hr)
Maletić: Premijera daje stranka koja ima parlamentarnu većinu (VIDEO: Dnevnik.hr)

Ivana Maletić i Tomislav Ćorić otkrili su pojedine mjere iz programa HDZ-a kojeg će u cijelosti objaviti u subotu.

'Jedna od mjera je delimitiranje porodiljnih naknada, potpuno za drugih šest mjeseci i mjeru jednokratne pomoći o 7.500 kuna. Uvodimo i status roditelja odgajatelja u obiteljima s četiri i više djece, alimentacijski fond, za obitelji s jednim roditeljem, gdje djeca ne smiju biti žrtve nenaplate alimentacije, nego to treba preuzeti država kao vjerovnik i na taj način skrbiti o djeci', rekla je Ivana Maletić dodajući kako će HDZ, ukoliko dođe na vlast sniziti PDV na dječju hranu i opremu.

HDZ bi dakle delimitirao iznos porodiljne naknade na cijelo vrijeme trajanja porodiljnog. Tako je punu plaću roditelj na porodiljnom dobivao prvih šest mjeseci, a HDZ obećaje da će, ukoliko dođu na vlast, roditelj na porodiljnom punu plaću primati za cijelo vrijeme trajanja porodiljnog dopusta. Podsjetimo, SDP predlaže delimitaciju za prvih osam mjeseci trajanja porodiljnog.

Na pitanje od kako bi došli do novca za tu mjeru, odgovorio je Tomislav Ćorić. 'Naše projekcije gospodarskog rasta i provedba svih mjera ekonomske politike, dovest će do takvog rasta da će punjenje državnog proračuna biti dovoljno veliko da se pronađe novac', optimističan je Ćorić.

Zamoljeni su da komentiraju izjavu Nikole Grmoje, glasnogovornika Mosta koji je kazao kako Most neće prihvatiti predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića za premijera. 'Stranka koja ima parlamentarnu većinu dauje premijera i mi se toga držimo', jasna je Maletić.

Utvrđvanje izbornih lista

Andrejom Plenkovićem s predsjednicima županijskih organizacija utvrđuje izborne liste. Očekuje se da će one danas biti definirane kako bi u četvrtak ili petak mogle biti potvrđene na stranačkim tijelima.

U HDZ-u ne otkrivaju detalje izbornih lista, ali Plenković je u utorak kazao da će 'biti osvježenja i nekih poznatih lica'. Od ove izborne utrke odustao je šibensko-kninski župan Goran Pauk, a na na listama vjerojatno neće biti Ivana Šukera.

Krajnji rok za predaju lista koje će sudjelovati na parlamentarnim izborima Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) je 13. kolovoza u ponoć, a HDZ će svoje predati u subotu.

Andrija Mikulić, predsjednik zagrebačkog HDZ-a, kazao je kako su dali prijedlog najboljih ljudi te da očekuje pobjedu u HDZ-a. 

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se