Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Češek: Predsjednik treba vratiti stan Židovima

U istoj zgradi stan izuzet od nacionalizacije ima i Josipovićeva punica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Igor Češek tijekom 'aktualca' pitao je Zorana Milanovića kako Hrvatska stoji s povratom imovine koja je oduzeta Židovima.

Igor Češek iz HDSSB upitao je Milanovića što njegova vlada radi na povratu imovine otete nakon Drugog svjetskog rata, na što mu je premijer odgovorio kako treba napraviti razliku između otete i nacionalizirane ili konfiscirane imovine.

Pročitajte i ovo Prometne nesreće političara - 1 Političari i odgovornost Prometne nesreće dužnosnika nisu rijetkost, neki su napuhali i dosta promila: "Gledajte, nije to baš lijepo, ali i ja sam samo čovjek" Slika nije dostupna Obavljen je i alkotest Vlasnik kafića u čiju se terasu zabio Josipović: "Šteta je 4000 eura, a najviše mi je žao studentica"

'Tu je hrvatska država pokušavala uvesti reda, no u ovih 20 godina u tome nije imala previše uspjeha', rekao je premijer.

Češek je, nezadovoljan odgovorom, istaknuo da bi Vlada trebala od predsjednika države Ive Josipovića tražiti da vrati stan koji je, kako tvrdi, njegov otac 1945. uzeo kada je oslobađao Zagreb, a koji je pripadao jednoj zagrebačkoj židovskoj obitelji.

Nije se dugo čekalo na odgovor predsjednika Ive Josipovića koji je, u predsjedničkom uredu, odmah sazvao konferenciju za novinare i novinarima rekao da je sve to laž i da je njegov otac stan otkupio. Josipović je dodao da se HDSSB-ov zastupnik Češek skriva iza saborskog imuniteta i na taj način izbjegava situaciju u kojoj bi ga netko mogao tužiti.

'Takav istup ima tendenciju da svakoga uprlja, oni koji su spremni na ovakve laži žele diskreditirati mene i antifašistički pokret', rekao je Josipović.

Što se tiče povrata otete imovine Židovima Josipović je rekao da se svakako zalaže za to. 'Treba naći formu da se neka imovina vrati. Što više, to bolje. Onima kojima se ne može vratiti trebalo bi dati određeni oblik satisfakcije', kaže Josipović.

'Na djelu je pokret koji želi reći svi su prljavi, svi su isti! Nisu svi!', odgovorio je na napade iz HDSSB-a predsjednik Josipović koji se, kaže, nada da će građani shvatiti da se radi o laži kojom ga se želi dskreditirati.

Josipovićevu priču potvrđuju i zemljišne knjige. Peterosobni stan u zagrebačkoj Palmotičevoj ulici glasi na predsjednikovu suprugu Tatijanu. Kupljen je od privatnih osoba. Doduše stan je u zgradi upisanoj kao društveno vlasništvo. Gruntovnica je to izbrisala na zahtjev Josipovićevih jer je njihov stan bio izuzet od nacionalizacije. No zanimljivo je što u istoj zgradi stan izuzet od nacionalizacije posjeduje i Josipovićeva punica Zorka Klepac. Za predsjednika su to sve konstrukcije.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene