Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredno stanje

Gradonačelnik Murskog Središća otkrio kada očekuju vrhunac vala: "Vodostaj je jako velik, jako brzo raste"

Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak rekao je u Dnevniku Nove TV kada se očekuje vrhunac vodenog vala te koje mjere poduzimaju kako bi zaštitili centar grada.

Reporterka Dnevnika Nove TV Amela Čilić javila se uživo s najnovjim informacijama o situaciji na granici sa Slovenijom iz Murskog Središća.

Voda je došla do vrha mosta koji je granica sa Slovenijom. Šetnica svete Barbare do 18 sati barem je dijelom bila suha, a sada je pod vodom. Na snazi je izvanredno stanje, ostalo je još manje od pola metra da voda dosegne rekord koji je imala 2014. godine. Na terenu su sve službe, izvijestila je reporterka.

Gost Dnevnika Nove TV gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak rekao je u razgovoru s reporterkom Čilić da je voda u Murskoj ulici, koja je u najnižem položaju, došla do gospodarskih objekata.

Pročitajte i ovo Brdovec iz zraka - 1 nakon oblinih kiša Zastrašujući prizori iz zraka! Ovako izgleda Brdovec pod vodom

"Na sreću pa su kuće na povišenom i mislim da tu neće biti problema, ali nekih šteta će već biti. Vodostaj je jako velik, jako brzo raste. Borimo se da bismo očuvali centar grada koji je u najnižoj točki", rekao je.

Grade se zečji nasipi, popodne je isključena struja, a pumpe spašavaju centar.

"Bez njih bi centar plivao jer je ispod parkirališta jedan potok koji teče od Gornjeg Međimurju i kad bude vodostaj rijeke 440 mi zatvaramo da se Mura ne vraća gore, ali nakon toga moramo cijeli potok prepumpavati preko barijere u rijeku Muru. Tu je vodostaj jako velik. Kad to ne bismo radili, zaobalne vode bi poplavile cijeli centar“, objasnio je.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Uslijed nevremena Vodostaj Save na stranicama Hrvatskih voda varira, instrumenti pokazuju različite brojke? Doznajemo o čemu je riječ

Vrhunac vodenog vala očekuje se tijekom noći ili pred jutro, rekao je gradonačelnik. Ne očekuje da će se zatvoriti granični prijelaz, jedini koji je još otvoren s ove strane Mure prema Sloveniji.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene