Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvanredna veleposlanica

Grabar-Kitarović predala vjerodajnice meksičkom predsjedniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veleposlanica Republike Hrvatske u SAD-u Kolinda Grabar-Kitarović predala je u gradu Mexicu vjerodajnice meksičkom predsjedniku Felipeu Calderonu, kao nerezidentna izvanredna i opunomoćena veleposlanica RH u Meksiku, priopćio je u petak MVPEI.

Nakon svečanosti predaje vjerodajnica u Nacionalnoj palači Meksika, veleposlanica Grabar-Kitarović i predsjednik Calderon razgovarali su o svekolikom jačanju bilateralne suradnje, posebice u području gospodarstva, kulture i turizma.

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar-Kitarović (Dnevnik.hr) Odbacila kritike iz BiH Grabar-Kitarović uložila "politički kapital" u odnose sa Srbijom i upozorila na "zapaljivu retoriku'' Beograda U Bukureštu 3. summit inicijative tri mora (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Na summitu Inicijative tri mora Analiza Ivane Petrović: ''Vrlo je zanimljivo da se inicijativi priključuje i Njemačka, inače velika protivnica''

Veleposlanica je istaknula pitanje ukidanja viza za hrvatske državljane, u čemu je predsjednik Calderon obećao i svoju osobnu potporu. Također je bilo riječi i o sudjelovanju Hrvatske i Meksika u radu Vijeća sigurnosti s obzirom da su trenutno obje države nestalne članice tog tijela Ujedinjenih naroda. Predsjednik Calderon izrazio je nadu za daljnjim uspješnim nastavkom suradnje između Hrvatske i Meksika, stoji u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene