Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Osjećam se odlično'

Gotovina: Oslobađanje Peruče je nastavak operacije Maslenica '93.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
General Ante Gotovina izjavio je kako se osjećao odlično na svečanosti obilježavanja 20. obljetnice hrvatske vojne akcije, kojom su 27. i 28. siječnja 1993. pripadnici Hrvatske vojske oslobodili Hidroelektranu Peruča i spriječili namjeru agresorskih srpskih paravojnih postrojba da njenim rušenjem stvore veliki vodeni val iz Peručkog jezera koji bi izazvao katastrofu u slijevu rijeke Cetine.

'Akcija Peruča je bila logičan nastavak operacije Maslenica jer je postojala realna opasnost za cijeli cetinski kraj da su oni ostvarili ono što su bili naumili. Hvala Bogu, to se nije dogodilo i naše postrojbe su preuzele kontrolu nad prostorom HE Peruča, i tada je to značilo siguran život makar u onim (ratnim) okolnostima', istaknuo je.

Pročitajte i ovo Ante Gotovina "Dobro da smo to napravili" Gotovina i bratovština sv. Ante dali poseban dar crkvi u Pakoštanima: "Imali smo tu želju mnogo godina prije" Zoran Milanović na obilježavanju akcije Peruća - 4 MILANOVIĆ NA OBLJETNICI PERUĆE Brzom akcijom spriječena katastrofa: ''Nošena je iz srca hrabrošću, ali i planirana glavom. Puno života je spašeno''

>> 20. obljetnica Peruče: Josipović odlikovao britanskog brigadira

General Gotovina je odgovarajući na novinarske upite potvrdio da je sinoć posjetio jedan ugostiteljski objekt u Splitu gdje su studenti slavili brucošijadu. 'Bio sam s prijateljima i uživao sam u Splitu, u koji sam došao nakon 11 godina', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene