Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznanje generalima

Gotovina i Markač postali počasni građani Osijeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik osječkoga Gradskog vijeća Josip Vrbošić izvijestio je danas kako su za počasne građane Osijeka predloženi hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač, a priznanja bi im se trebala uručiti na svečanoj sjednici osječkoga Gradskog vijeća u povodu Dana grada 2. prosinca.

U priopćenju za javnost Vrbošić je istaknuo kako su gradskom Odboru za dodjelu javnih priznanja to zajedno predložili Savjet mladih grada Osijeka i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo, koji je izvijestio da su mladi dobili i osobnu suglasnost hrvatskih generala za njihovu nominaciju za najviše gradsko priznanje.

Odbor za dodjelu javnih priznanja danas je jednoglasno odlučio da Gradskom vijeću predloži proglašenje generala Gotovine i Markača počasnim građanima Osijeka.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Nakon šest mjeseci Zločin koji je potresao Hrvatsku: Policajac optužen za ubojstvo djevojke službenim pištoljem Mladen Markač OBLJETNICA OLUJE General Markač nakon emotivnog govora za Dnevnik Nove TV o Oluji i nedolasku Gotovine u Knin: "Mi se čujemo i razgovaramo..."

>> General Markač: Prekrasan je osjećaj biti slobodan

Sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će se razmotriti prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja, održat će se 27. studenoga, a dodjela predloženih priznanja hrvatskim generalima najavljena je za svečanu sjednicu osječkoga Gradskog vijeća u povodu Dana grada 2. prosinca uz potvrđenu nazočnost generala Ante Gotovine i Mladena Markača, napominje se u priopćenju.

Hrvatskim generalima Gotovini i Markaču prošlog je tjedna na Haaškom sudu izrečena oslobođajuća presuda. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene