Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob nekadašnjih prijatelja

Glavaš Đapića nazvao smećem, moralnom nakazom...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lik iz jeftinih crtanih romana, spodoba, smeće, primitivac, moralna i politička nakaza , samo su neki od epiteta kojima je saborski zastupnik Branimir Glavaš častio svoga političkog protivnika i kolegu iz saborskih klupa Antu Đapića. Glavašu je zasmetalo što je Đapić izjavio da je on tijekom svoga štrajka glađu kradomice jeo čokoldice koje mu je u bolnicu donosio sam Đapić.

Saborski zastupnik HDSSB-a Branimir Glavaš pozvao je danas državne institucije da istragu u slučaju spornih ugovora o podzakupu već zakupljenoga gradskog zemljišta u Osijeku proširi i na predsjednika osječkoga Gradskoga vijeća i HSP-a Antu Đapića, za kojega drži da je u tom predmetu poticao druge osobe na činjenje kaznenih djela

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Đapić pozvao Glavaša da odstupi s dužnosti predsjendika NK Osijek Slika nije dostupna Sukob Glavaša i Đapića oko gradskog zemljišta

>> Glavaš: Đapić ne može biti ni predsjednik kućnog savjeta, a kamoli gradonačelnik

Zbog sumnje u kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti te ostvarivanje protupravne imovinske koristi, početkom studenoga pritvoreni su bivši direktor osječkoga Gradskog prijevoznog poduzeća Darko Marković te osječki poduzetnici Ivica Džalto i Vladimir Čajo.

Na konferenciji za novinare Glavaš je ustvrdio kako ta trojica okrivljenika 'nisu smislila pljačku gradskog proračuna', nego ju je, dodao je, 'smislio i potaknuo netko drugi'.

'Postoje osnovane sumnje da je poticaj dao upravo predsjednik Gradskog vijeća Anto Đapić, pa pozivam državne institucije da prošire istragu i na njega kao poticatelja toga kaznenoga djela jer cijela osječka javnost zna da privedena trojica okrivljenika to nisu učinila bez blagoslova i poticaja političkih ljudi koji obnašaju vlast u gradu', rekao je Glavaš.

Dodao je kako je obaviješten da je Đapić nedavno posjetio Markovića u osječkom zatvoru te je zapitao tko mu je dao dopuštenje da posjećuje pritvorenika protiv kojega se vodi istraga, što je nedopustivo jer, istaknuo je, 'Đapić minimalno mora biti svjedok u ovoj fazi postupka'.

Pozvao je Đapića da 'odstupi s mjesta predsjednika Gradskog vijeća i da mu ne pada na pamet pokušati preuzimati mjesto gradonačelnika'.

Ustvrdio je kako 'Đapić nema druge ideologije osim kriminala' te da se koalicija HDSSB-a i HSP-a u Osijeku prošle godine raspala 'zbog pokušaja pljačke u projektu gradnje osječke Nastavno-sportske dvorane 'Gradski vrt'.

Konferenciju za novinare Glavaš je sazvao kako bi opovrgnuo medijska nagađanja da o njemu (Đapiću) piše knjigu te tvrdnje da mu je Đapić, za vrijeme njegova štrajka glađu u zatvorskoj bolnici u Zagrebu, donosio čokolade.

Ustvrdio je kako ga je Đapić zadnji put u bolnici, i to u Osijeku, posjetio u lipnju prošle godine, a da knjigu o Đapiću ne piše jer 'knjigu zaslužuju ozbiljni političari'. Ocijenio je da ga Đapić, u skladu s naputcima svojih savjetnika, napada kako bi zauzeo medijski prostor i skrenuo pozornost javnosti s kriminalnih aktivnosti svoje političke opcije, koja obnaša vlast u Osijeku.

Konferenciju za novinare Glavaš je održao ispred nekoliko uvećanih fotografija Ante Đapića u košarkaškome dresu, a na govornici je bila Đapićeva fotografija s podignutom desnom rukom, koju je Glavaš prokomentirao tvrdnjom da je Đapić, početkom 90-ih godina, pozdravljao fašističkim pozdravom, ali ne zato što vjeruje u tu ideologiju, nego zato što je zloupotrebljavao naivnost 10-15 posto biračkog tijela i tom demagogijom skupljao glasove.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene