Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cesta Omiš-Split

VIDEO Hrvatska ima tunel koji vodi - nigdje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je bogatija za još jedan tunel, no, od njega neće imati prevelike koristi s obzirom da vodi - nigdje.

Tunel se nalazi na cesti Split-Omiš, koja je jedna od najprometnijih u Hrvatskoj. Ono što je specifično je to da tunel završava iznad kanjona rijeke Cetine tako da smo dobili skupi tunel koji ne vodi nigdje.

Pročitajte i ovo Autobus Prometa u Splitu Najgora opcija za građane Splitski Promet upozorio gradove i općine: "Ukinut ćemo autobusne linije" Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu

Tunel je dugačak oko 1.500 metara, a nastavak obilaznice koja je trebala rasteretiti prometne gužve koje ljeti začepe turistički grad, će pričekati. Naime, novca za most nema.

>> Hrvatska ima i skupi tunel koji vodi NIGDJE!

Inače, plan je da se izgradi most preko Cetine koji bi vodio dalje prema Dugom Ratu. No most se još nije počeo graditi, a Hrvatske ceste planiraju da se ta trasa spoji s cestom Omiš - Gata. Iako radova dalje od Cetine još nema, omiška gradska vlast nije nezadovoljna.

'Gradilište je aktivno, mislim, mogu izraziti svoje zadovoljstvo ovim jer znam da će se zaobilaznica Omiša napraviti. A sad da li će ona ići prema Gatima ili će ići prema Dugom ratu na to pitanje ja sad ne mogu odgovoriti. Međutim, siguran sam, sljedeće dvije tri godine da će biti rješenja', izjavio je gradonačelnik Omiša, Ivan Škaričić.

Za istočni dio Omiške zaobilaznice, od čvora Omiš pa do kanjona Cetine, ugovoreni su radovi u vrijednosti većoj od 326 milijuna kuna. No u funkciju će se moći staviti tek kad se premosti Cetina.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene