Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznad Omiša

Hrvatska ima i skupi tunel koji vodi NIGDJE!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cesta Split - Omiš jedna je od najprometnijih u Hrvatskoj pa se već desetljećima govori o omiškoj obilaznici. Novac se skupio, radovi su počeli, ali i problemi.

Gradi se tunel, ali on završava iznad kanjona rijeke Cetine. Novca za most preko rijeke nema i pitanje je kada će ga biti. Uskoro ćemo izgleda dobiti skupi tunel koji ne vodi nigdje. U brdu iznad Omiša probija se tunel za obilaznicu grada jer je to jedina šansa da se spriječe prometne gužve koje ljeti posve začepe turistički grad. Naime, od Splita prema Makarskoj kolone voze kroz srce Omiša.

Pročitajte i ovo Srušio se most u Baltimoreu - 4 tragedija u Baltimoreu Šestorica radnika pala s mosta koji se urušio u rijeku: "Ne vjerujemo da ćemo ih pronaći žive" Nesreća u Baltimoreu Traje potraga za nestalima "Ovo je nezamisliva tragedija": Joe Biden najavio posjet Baltimoreu, a brod koji je izazvao rušenje mosta već je sudjelovao u jednoj nesreći

Kada se do kraja iskopa 1.400 metara dug tunel, otvor će se pojaviti iznad kanjona rijeke Cetine. 'Od 1.475 metara, još oko 260 metara treba za proboj tunela', kazao je Davor Crnković, voditelj gradilišta. No, kako preko rijeke Cetine na drugu obalu prema Splitu? Mostu ni radovima još ni traga.

>> Opasna cesta: Nikako da se završi splitska zaobilaznica

Mještani su se bunili protiv buke i miniranja. Ipak, radi se još uvijek u tri smjene, a kada se čitav ovaj posao završi, tunel neće voditi nikamo, dok mosta nema. Hrvatske ceste kažu da pripremaju dokumentaciju. No, novca za sada nema, a ističu da mosta još nema ni u prostornom planu omiša. Na radove je do sada potrošeno oko 150 milijuna kuna, a trebalo bi još toliko. No, u nedostatku novca skupi tunel će - na čekanje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene