Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Fimi medija

Ni Mate Mišo Kovač ni Thompson nisu došli na suđenje Sanaderu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mate Mišo Kovač i Marko Perković Thompson nisu se pojavili na zagrebačkom Županijskom sudu u sklopu nastavka suđenja u slučaju Fimi medija. Thompson tvrdi kako nije ni dobio poziv za svjedočenje.

U slučaju se bivšeg premijera Ivu Sanadera, HDZ i ostale optuženike tereti za nezakonito izvlačenje novaca iz državnih institucija i tvrtki i punjenje tzv. crnog fonda HDZ-a. Troje svjedoka pozvala je Sanaderova obrana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje Sanaderu "Sanader je Barišića pitao: Mladene, kako se zove firma? Odgovor je bio Fimi media" Slika nije dostupna OPERIRAO PROSTATU MEDICINSKI VJEŠTAK Ivo Sanader sposoban je pratiti suđenje, novo ročište 24. siječnja

Ni Mate Mišo ni Thompson nisu došli

Pozvani su Mate Mišo Kovač, Marko Perković Thompson te HDZ-ova kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Margareta Mađerić.

Na suđenje nisu došli ni Mate Mišo Kovač, ni Marko Perković Thompson. Kovačeva žena javila je kako on nije u mogućnosti doći zbog bolesti, a kako doznajemo od urednika stranice Thompson.hr, Marko Perković nije ni dobio poziv za svjedočenje na ovom suđenju.

Na klupu za svjedoke sjeo je Mario Crnjak iz HAC-a. Rekao je kako nije bio zadovoljan suradnjom s Fimi medijom. Tvrdi kako Mladena Barišića ne poznaje te da nije bio na sastanku direktora javnih poduzeća u Vladi. Dodao je i kako ga bivši premijer nikada nije tražio da surađuje s Fimi medijom.

Crnjak je kazao da je optuženog bivšeg premijera upoznao u njegovu kabinetu kada ga je u nazočnosti ministra Božidara Kalmete obavijestio da će ga vlada imenovati predsjednikom uprave HAC-a.

'Čestitao mi je, a susret nije dugo trajao. Nakon toga smo se susretali na otvaranju autocesta, no nikada me nije tražio da surađujem s Fimi medijom', posvjedočio je Crnjak.

Kazao je da se s marketinškom agencijom po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici prvi put susreo 2006. na otvorenju autoceste Županja - Lipovac.

Ta je tvrtka, dodao je, s HAC-om imala ugovore za marketinške poslove i njenim radom nije bio zadovoljan. No, pismo u kojem je izrazio nezadovoljstvo suradnjom nisu željeli supotpisati ostala dvojica članova uprave pa ga je sam poslao vlasnici agencije Nevenki Jurak i resornom ministarstvu.

Crnjak je kazao da je uprava HAC-a i inače bila nejedinstvena te je funkcionirala vrlo čudno.

'To pokazuje i činjenica da sam četiri puta podnosio ostavku. S mnogim stvarima se nisam slagao. Ako sam na neku odluku stavio veto, a upravni odbor preko moga veta donese odluku smatrao sam da moram podnijeti ostavku. No, moja je ostavka prihvaćena tek kada sam je podnio osobno premijeru', ustvrdio je Crnjak.

Suđenje za Fimi mediju

Prošlog tjedna na suđenju u slučaju Fimi medija svjedočili su bivši ministar kulture Božo Biškupić i bivši ministar policije Berislav Rončević.

Biškupić je rekao kako nikad nije čuo niti za crne fondove, niti za Nevenku Jurak te da je nikad nije niti upoznao. Dodao je kako je za stranačke financije bio zadužen glavni tajnik te kako nikad nije čuo da bi Sanader Jarnjaku ili Pavošević davao naloge za plaćanje.

>> Rončević: Čuo sam da je Karamarko surađivao s Fimi medijom; Biškupić: Nisam čuo za Fimi mediju

Sanadera poznaje još od 1989. godine iz jedne galerije, a kaže kako je još tada čuo da je Sanader kupovao slike. Prijatelji su postali 2000. godine te su znali zajedno ljetovati na brodu s obiteljima Bebić i Zubović. U tom prijateljskom krugu, ističe Biškupić, Barišića nije bilo. Hranu na brod, dodaje, svatko je nosio sam i to za narednih šest dana.

Biškupić je isto tako istaknuo kako je marketinška agencija koja je radila za HDZ bila Masol, a ne Fimi media.

Rončević: Suradnja s Fimi medijom odrađena korektno

Rončević je rekao kako je za Fimi mediu čuo kao ministar policije, kad su mu suradnici predložili da ta agencija odradi snimanje dva spota u kampanji za potrebe MUP-a, vrijedne 7,5 milijuna kuna. Dodao je kako su mu suradnici rekli da su i prije surađivali s Fimi mediom te da su bili zadovoljni.

Odlučili su angažirati Fimi mediju bez javnog natječaja, jer su mu, kako kaže Rončević, isti suradnici rekli kako za to ne treba javni natječaj.

Isto tako, Rončević je rekao kako ima saznanja da se suradnja s Fimi medijom nastavila i nakon njega pa i u Karamarkovo vrijeme, sve do 2009. godine. Ističe kako je njegova suradnja s Fimi medijom bila odrađena korektno i da je ostvareno sve što je bilo dogovoreno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene