Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje Sanaderu

Rončević: Čuo sam da je Karamarko surađivao s Fimi medijom; Biškupić: Nisam čuo za Fimi mediju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi svjedoci na suđenju u slučaju Fimi medija su bivši ministar kulture Božo Biškupić i bivši ministar policije, Berislav Rončević.

Prvi je prvi sjeo na klupu za svjedoke i odmah rekao kako nikad nije čuo za nikakve crne fondove, niti da je Fimi media HDZ-ova marketinška agencija.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Preminuo Ivo Jelić Ivo Jelić Preminuo bivši saborski zastupnik i prvi predsjednik HDZ-a u Dubrovniku

>> Sanaderova obrana traži spajanje slučajeva Planinska i Fimi media

Rončević je rekao kako je za Fimi mediu čuo kao ministar policije, kad su mu suradnici predložili da ta agencija odradi snimanje dva spota u kampanji za potrebe MUP-a, vrijedne 7,5 milijuna kuna. Dodao je kako su mu suradnici rekli da su i prije surađivali s Fimi mediom te da su bili zadovoljni.

I Karamarko surađivao s Fimi medijom

Odlučili su angažirati Fimi mediju bez javnog natječaja, jer su mu, kako kaže Rončević, isti suradnici rekli kako za to ne treba javni natječaj.

Isto tako, Rončević je rekao kako ima saznanja da se suradnja s Fimi medijom nastavila i nakon njega pa i u Karamarkovo vrijeme, sve do 2009. godine. Ističe kako je njegova suradnja s Fimi medijom bila odrađena korektno i da je ostvareno sve što je bilo dogovoreno.

Biškupić: HDZ-ova marketinška agencija bila je Masol, a ne Fimi media

Nakon Rončevića na klupu za svjedoke sjeo je bivši ministar kulture Božo Biškupić i odmah rekao kako nikad nije čuo niti za crne fondove, niti za Nevenku Jurak te da je nikad nije niti upoznao.

Dodao je kako je za stranačke financije bio zadužen glavni tajnik te kako nikad nije čuo da bi Sanader Jarnjaku ili Pavošević davao naloge za plaćanje.

Sanadera poznaje još od 1989. godine iz jedne galerije, a kaže kako je još tada čuo da je Sanader kupovao slike. Prijatelji su postali 2000. godine te su znali zajedno ljetovati na brodu s obiteljima Bebić i Zubović. U tom prijateljskom krugu, ističe Biškupić, Barišića nije bilo. Hranu na brod, dodaje, svatko je nosio sam i to za narednih šest dana.

Biškupić je isto tako istaknuo kako je marketinška agencija koja je radila za HDZ bila Masol, a ne Fimi media.

Za umjetničke slike, Biškupić je rekao kako je mnoge vidio kod Sanadera, i u Zagrebu, i u Splitu, Istaknuo je i jednu kolekciju u kojoj je bilo dosta poznatih slikara.

Izvlačenje novca

Svjedočenjem bivših HDZ-ovih ministara kulture i obrane Bože Biškupića i Berislava Rončevića nastavilo se suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u za izvlačenje 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi medija.

Optužbe da su državnim novcem punili crni stranački fond priznali su bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, nekadašnja blagajnica Branka Pavošević i vlasnica agencije Nevenka Jurak.

Jedino Sanader i njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček odbacuju optužbe dok predstavnici HDZ-a tvrde da za 'crni fond' nisu znala legalna stranačka tijela.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene