Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pelješki most

Europska komisija: Još je rano spekulirati o predstudiji izvodljivosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrada predstudije izvodljivosti, koja treba dati odgovor na pitanje koje je najbolje rješenje za povezivanje dubrovačkog područja s ostatkom Hrvatske, još traje i zato je prerano spekulirati o njezinim zaključcima, ocijenila je u četvrtatak Europska komisija.

'U okviru jučerašnjeg trilateralnog sastanka s Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom, Komisija je jasno rekla da je izrada predstudija o povezivanju dubrovačkog područja u tijeku i stoga bi sve spekulacije o njezinim zaključcima bile preuranjene', rekao je u četvrtak Fueleov glasnogovornik Peter Stano.

'Komisija podsjeća da je odgovarajuća analiza svih opcija, koja procjenjuje dugoročne ekonomske i finacijske učinke, kao i regionalni razvoj te ekološke i pravne aspekte, kako je predviđeno u projektnim zadaćama te studije, bitna ako ta studija treba poslužiti kao temelj za financiranje projekta od strane EU-a u budućnosti', dodao je Stano.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čeka se... Što će biti s Pelješkim mostom? Slika nije dostupna U igri i most i Neum Barrosov zamjenik o Pelješcu: Koliko ja znam, nijedna solucija nije izabrana

>>Viseći ili na stupovima: Europa odlučuje o Pelješkom mostu

Potpredsjednica hrvatske vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u srijedu je izjavila kako se konačna verzija predstudije izvodljivosti očekuje 18. kolovoza. Ona je ponovila da su, prema prvom nacrtu te studije, dvije varijante mosta (viseći i na stupovima) koji bi povezao kopno s poluotokom Pelješcem, ocijenjene kao najprihvatljivije rješenje te da Europska komisija sada razmatra neke primjedbe na kriterije, koje treba uzeti u obzir i uračunati kada se bude izrađivala konačna verzija.

(HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene