Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burna rasprava

Marasović se posvađao sa ženama u Saboru: Ja sam ovdje izložen mobingu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Govoreći o izvješću pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, zastupnik HDZ-a, digao je pravu buru u saborskim klupama.

Dujomir Marasović iz HDZ-a nije se složio s izlaganjem Melite Mulić iz SDP-a o izvješću pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, pa je, kada su mu kolegice zastupnice pružile protuargumente, zaključio kako se nad njim provodi mobing.

Pročitajte i ovo Nova lica u Saboru - 4 Velik broj Nova lica u Saboru: Dolaze iz različitih političkih opcija, a ima i jedan volonter Gužva u Frankopanskoj ulici - 4 Zanimljivi podaci Kako su glasale žene, za koga nisu glasali muškarci, kome su povjerenje dali mladi?

'Statistikom možete dokazati da je mjesec zvijezda, a ne planet', započeo je Dujomir Marasović.

'Ja sam ovdje izložen mobingu, od strane gospode Tireli, Mulić i zastupnice iz moje stranke, jer su rekle nešto što nisam rekao. Na primjer gospođa Kosor kaže da sam rekao da ne trebaju žene u politici. Nisam to rekao, samo sam pokušao dati objašnjenje zašto žene idu manje u politiku', rekao je Marasović, a zatim im iz klupe dobacio:

'Ma, o čemu vi pričate!?'

'Rado pričamo o Barbikama, a nigdje nema Kena'

U izlaganju prije toga rekao je da je žena u politici manje, jer je to 'rudarski posao', a one baveći se tim poslom, onda mogu manje biti sa svojom obitelji te stoga niti ne odabiru politiku za svoju profesiju.

Da nema ništa protiv žena na radnim mjestima naveo je primjer svojih suradnica. 'Kao ravnatelj splitske bolnice, od četiri suradnika, tri su mi bile žene. Žene su vrjednije, preciznije, pouzdanije', kaže Marasović.

Na to mu je Đurđica Zgrabec postavila retoričko pitanje, zašto onda od toliko suradnica ni jedna nije bila ravnateljica.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene