Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražni zahtjev

Zatražen pritvor za Marina Čolaka zbog uzrokovanja smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv vozača Ferrarija Marina Čolaka Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je karlovačkom istražnom odjelu Županijskoga suda istražni zahtjev.

Sumnja se da je kršeći propis o sigurnosti prometa, izazao nesreću i uzrokovao smrt jedne osobe, objavilo je danas državno odvjetništvo ne navodeći ime vozača. Općinsko državno odvjetništvo predlaže da se osumnjičeniku odredi pritvor.

Pročitajte i ovo Ilustracija 24-godišnji recividist Uhićen motorist u čijoj je potjeri stradao policajac: Ima čak 62 prijave zbog 154 prometna prekršaja Frontalni sudar u Varaždinu završio očevid FOTO Doznajemo detalje frontalnog sudara u Varaždinu, auto vozio maloljetnik

Glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Tamara Grčić potvrdila je za da je vozač nissana, koji je također sudjelovao u prometnoj nesreći, uhićen radi kriminalističke istrage, te danas ispitan kao osumnjičenik i pušten, a istraga se nastavlja.

>> 'Čolak se znao nesportski ponašati, a imao je i tri godine zabrane nastupa'

>> Priveden vozač u kojeg je Čolak udario prije slijetanja

U zahtjevu odvjetništva piše kako se osnovano sumnja da je vozač Ferrarija 5. studenoga u 12,20 sati upravljao automobilom lijevim prometnim trakom na autocesti A 6 od Zagreba prema Rijeci protivno propisu Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Na 1,9 kilometru te autoceste, u desnom preglednom zavoju i na nizbrdici vozio je prebrzo s obzirom na promet i njegovu gustoću, stoji u zahtjevu. Ne precizira se kolikom je brzinom vozio ferrari, ali piše da je ona uvelike premašila dopuštenu brzinu na takvoj vrsti prometnice.

Zbog prevelike brzine, pri prijelazu iz lijevoga u desni prometni trak nije mogao pravilno odrediti položaj svojeg vozila te ga držati na dovoljnom razmaku od automobila kojim je desnim prometnim trakom upravljao D. O., navodi se u zahtjevu državnog odvjetništva. Posljedica takve vožnje bila je, kako se navodi, da je stražnjim desnim bočnim dijelom ferarija udario u prednji lijevi bočni dio drugog osobnog vozila, nakon čega se zanio i sletio desno izvan kolnika, gdje je udario u rubni kamen, a zatim i u prometnu signalizaciju.

Nakon višestrukog prevrtanja na zemljanoj površini spremnik goriva se zapalio i eksplodirao, pri čemu je teško ozlijeđena putnica iz tog automobila Ivana Obad (1990.), koja je od ozljeda umrla na mjestu nesreće. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene