Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin: "Šeparović misli da vlast pripada njemu"

Temperamentni sportaš

'Čolak se znao nesportski ponašati, a imao je i tri godine zabrane nastupa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karijera 26-godišnjeg zagrebačkog automobilista Marina Čolaka puna je sankcija i kazni.

Da je mladi sportaš temperamentnog duha potvrdio nam je i disciplinski sudac za auto sportove Hrvatskog auto i karting saveza Darko Krpan. Prisjetio se incidenta prije nekoliko godina kada je Čolak, nezadovoljan odlukom suca izveo pravi show tijekom utrke. 'Nesportski se ponašao, vikao je i derao se, čak je bacio kacigu prema sportskom direktoru zbog čega je dobio zabranu nastupa u Hrvatskoj na tri godine. No to mu nije bio prvi sukob sa sucima jer je i u vrijeme tog incidenta bio pod uvjetnom kaznom', priča Krpan dodajući kako je Čolak tada vozio utrke po inozemstvu, no poštivao je kaznu te tri godine nije nastupao u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stanje sve stabilnije Brza vožnja: Marin Čolak autocestom jurio oko 200 km/h Slika nije dostupna Snimka nadzornih kamera HAC-a VIDEO: Ferrari Marina Čolaka se pretvorio u buktinju

>> Brza vožnja: Marin Čolak autocestom jurio oko 200 km/h

>> Dubrovnik oplakuje ljepoticu Ivanu Obad

>> VIDEO: Ferrari Marina Čolaka se pretvorio u buktinju

Može i bez vozačke

Također, kako pojašnjava sudac, Čolak hipotetski govoreći sutra može sjesti za volan i odraditi utrku jer njihov pravilnik ne predviđa nikakve sankcije u slučaju kršenja pravila u 'vanjskom svijetu'.

'Na automobilskim utrkama natjecatelji, osim na rallyu koji se dijelom vozi običnim prometnicama, ne moraju imati niti vozačku dozvolu. Treba im samo sportska licenca koju Čolak posjeduje. Protiv njega se trenutno ne provodi nikakav postupak niti podliježe bilo kakvim sankcijama Hrvatskog auto i karting saveza', kazao je Krpan za Dnevnik.hr.

Podsjetimo, Marin Čolak je u subotu na autocesti kod čvora Bosiljevo pri mijenjanju prometne traku vozeći oko 200 kilometara na sat sletio s ceste pri čemu se njegov Ferrari zapalio. Čolak je ispao iz automobila, a u nesreći je smrtno stradala njegova suputnica, 20-godišnja Ivana Obad iz Dubrovnika. 26-godišnjak se trenutno oporavlja u karlovačkoj Općoj bolnici i njegovo stanje je stabilno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene