Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opomena pred isključenje

Toplani blokiran račun: Vukovarci ostaju bez grijanja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tehnostanove trenutačne tražbine od države, kao vlasnika većine od 5000 vukovarskih stanova, i samih korisnika stanova, su između 13 i 14 milijuna kuna, i dvostruko su veće od ukupnih obveza te gradske tvrtke.

Vukovarska gradska toplana Tehnostan, ako do 27. listopada ne plati HEP-u račun za rujan, ostat će bez struje, a Vukovarci bez grijanja i tople vode.

Pročitajte i ovo Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje Ivan Penava Nakon masovne tučnjave Javio se HDZ: ''Penavine poruke su da je nasilno ponašanje nekad dozvoljeno, nekad ne''

Direktor Tehnostana Ivan Kamerla rekao je kako su o tom problemu obaviještene gradske vlasti te se očekuje da bi se do ponedjeljka trebalo pronaći određeno rješenje.

'Tehnostanu je od 16. rujna blokiran račun i od tada sav priljev financijskih sredstava odlazi Prvome plinarskom društvu (PPD) kojemu na ime isporučenoga plina trenutačno dugujemo oko 5,9 milijuna kuna. Kako smo blokirani, nismo mogli plaćati nikakve druge svoje obveze, tako da smo i HEP-u ostali dužni nešto više od 17.000 kuna, zbog čega smo dobili opomenu pred isključene vinkovačke Elektre', rekao je direktor Tehnostana Ivan Kamerla.

Također je upozorio kako su Tehnostanove trenutačne tražbine od države, kao vlasnika većine od 5000 vukovarskih stanova, i samih korisnika stanova između 13 i 14 milijuna kuna, i dvostruko su veće od ukupnih obveza te gradske tvrtke.

Usporedili smo cijene grijanja: Evo što je najskuplje, a što najjeftinije

'Kada bismo riješili polovicu tih tražbina, ne bismo imali više nikakvog duga. Pregovaramo s državom kako bismo riješili taj problem, ali kod nas, nažalost, sve ide sporo', zaključio je Ivan Kamerla.

Na probleme u Tehnostanu upozorio je prošlog mjeseca na konferenciji za novinare i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, ocjenjujući tada kako je osnovni problem u tome što nije riješeno pitanje vlasništva stanova u Vukovaru. Država je još vlasnik većine stanova, iz čega proistječu i česte nejasnoće i problemi vezani uz naplatu pričuve te računa za grijanje i električnu energiju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene