Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon oslobađajuće presude

Dražen Slavica: Mirno sam spavao, nadao sam se i priželjkivao ovakav ishod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši zapovjednik JVP-a Šibensko-kninske županije, Dražen Slavica, nakon oslobađajuće presude za kornatsku tragediju, progovorio je za medije o svemu što je proživljavao i trpio punih šest godina.

Nakon oslobađajuće presude Dražen Slavica kaže da mu neprestano zvoni mobitel i da na većinu poziva ni ne stigne odgovoriti.  Oko 170 SMS poruka, kako sam kaže, još nije stigao niti vidjeti nakon oslobađajuće presude.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svjedočenje vještaka Novi detalji kornatske tragedije: Vatrogasci za bijeg imali 7 do 10 sekundi, moguće da su gorjeli dva puta Slika nije dostupna Završna riječ obrane Prodanović: Zašto je optužen samo Slavica?!

>> Donosimo obrazloženje presude: Evo zašto je Slavica oslobođen

Na posao se još nije javio, iako je raspoređen na poslove prevencije u JVP-u. Emocije još preispituje, kako će dalje, ne zna niti sam, no zahvalan je obitelji i vatrogasnoj službi na podrci u proteklih šest godina. Evo što je rekao za Slobodnu Dalmaciju.

'Kako se osjećam? Još sam na dvije noge, unatoč svemu što sam u ovih šest godina prošao. Ali vjerujte, iako sam svjestan da moje riječi mogu sad nekome grubo zazvučati, mirno sam spavao, a tako bi bilo i da je presuda bila drugačija. Jer znam da nisam kriv. Jer sam imao sve materijalne dokaze koji to potvrđuju, a zbog kojih sam se nadao i priželjkivao ovakav ishod', naglasio je Slavica.

'Još nemam pojma što ću... Nisam u stanju planirati, živim od danas do sutra... Ne znam ni kako se zovem. Ostao sam na nogama zahvaljujući mojoj obitelji, koja me sve ovo vrijeme podupirala i trpjela sa mnom, kao i hrvatskom vatrogastvu, koje je stalo iza mene i to ne mogu zaboraviti', kaže bivši vatrogasni zapovjednik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene