Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Buknulo i kod Ražina

Dramatične snimke: Vatrogasci spašavali kuće kod Šibenika, vatra još gori

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko Šibenika i u samom Šibeniku noćas su vatrogasci muku mučili s požarima. Novi požar jutros je buknuo kod Ražina.

Sinoć je gorjelo na sve strane, a i naši čitatelji su izvijestili o dramatičnoj situaciji s požarom koji je buknuo noćas oko 2 sata u mjestu Donje polje, 7 kilometara istočno od Šibenika. Vatra je tamo prijetila kućama. U gašenju su sudjelovali i mještani.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

>> Pilot kanadera VIDIO muškarca kako potpaljuje vatru tijekom gašenja požara!

Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić izvijestio je kako je navedeni požar buknuo uz županijsku cestu, ali da je brzo stavljen pod nadzor i ugašen kroz 45 minuta. Na snimci našeg čitatelja možete vidjeti koliko je taj požar bio blizu kućama.

Požar kod Ražine prema Brodarici lokaliziran je u 09:43 sati. Požar je gasilo 19 vatrogasaca sa sedam vozila i dva kanadera. U požaru je igorjelo 0,5 ha borove šume.

Požar kod Bilice na predjelu Lugoviće nastavlja se gasiti, a u jednom trenutku zaprijetio je i šibenskom naselju Šubićevac. Od 6:50 na požarištu gase i 2 kanadera. Situacija se pogoršala, pogotovo u zaseoku Jurasi i Mihaljevići, gdje je najkritičnija situacija. Vatra nije direktno u blizini kuća, no postaje prijetnja.

Tijekom jučerašnjeg dana u gašenju su sudjelovali JVP Šibenik, i Vodice, DIP Šibenik, Zadar i Split, DVD-i Šibenik, Zaton, Zablaće, Brodarica-Krapanj, Grebaštica, Perković, Rogoznica, Tisno, Pirovac, Skradin, Dubravice i Murter-Kornati te izvanredna dislokacija iz Splitsko-dalmatinske (DVD-i Trogir, Mladost i Vranjic) i Zadarske županije (JVP Zadar) s ukupno 121 vatrogasaca i 40 vatrogasnih vozila kao i 3 kanadera i 1 Air Tractor.

Na požaru koji je dojavljen 24. kolovoza u 15:19 sati na Svilaji kod mjesta Donji Baljci tijekom 27. kolovoza nastavljeno je gašenje. Osim zemaljskih vatrogasnih snaga iz Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije požar su gasili i 1 Canadair i 2 Air Tractora.

Požar kod Tribunja ugašen je u 6:22 sati. U požaru je izgorjelo 15 hektara trave, niskog raslinja i smrike. U gašenju požara sudjelovali su JVP Drniš, DVD Drniš i Promina i ophodnja Promisa s ukupno 19 vatrogasaca i 8 vatrogasnih vozila, kao i 2 kanadera i 1 Airtractor.

Vatrogasno operativno središte Divulje zaprimilo je zahtjev za pomoć u gašenju požara trave i niskog raslinja na području kod općine Ervenik-Mokro Polje (Knin). Požar gase 14 gasitelja sa 4 vozila i zračne snage. Gašenje je u tijeku.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene