Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nečuveno

Pilot kanadera VIDIO muškarca kako potpaljuje vatru tijekom gašenja požara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Previše je požara buknulo na zadarskom područuju u samo 45 minuta popodne, da bi to bila slučajnost, smatraju vatrogasci zadarske županije.

Mukama po vatrogasce nema kraja, jer je u vremenu između 14:15 i 14:45 sati na zadarskom području buknulo čak 7 velikih požara, neki od kojih su i opasno prijetili kućama.

Pročitajte i ovo Ilustracija nije imao vozačku Kakav ulov! Dalmatinac mrtav pijan vozio autocestom, policija ga uhitila u Lici Slika nije dostupna Opasna vožnja Vozilom išao krivim smjerom autocestom od Demerja do Lučkog: HAK sve vozače pozvao na oprez

Požari su buknuli pored Selina, Zemunika, Obrovca, Nadina, Privlake, Radovina te Bruške.

Pilot kanadera, koji je gasio požar iznad Radovine, prijavio je kako je uočio muškarca koji je potpaljivao vatru, dok su vatrogasci s druge strane krajnjim naporima spašavali kuće u tom mjestu. informaciju su nam potvrdili i vatrogasci.

Požar kod Kneževića iznad Radovina, nakon dva Canadaira, požar su gasila i dva Air Tractora i županijske vatrogasne snage. Gašenje je i dalje u tijeku, dok su požari kod Privlake i Selina lokalizirani.

>> Vatrogasci se bore s 11 požara u 6 županija, dva najnovija na Braču

Zbog požara je obustavljen sav promet u oba smijera na autocesti A1 između čvorova Šibenik i Skradin.

Na područje Bilice-Lugovići tijekom dana upućene su zračne snage zbog gašenja borove šume. Zatvorena je autocesta A1 između čvorova Skradin i Vrpolje u oba smjera. Državna autocesta Drniš - Šibenik, također je zatvorena. Na teren je upućena i Državna vatrogasna intervencijska postrojba.

Gašenje požara kod Jasenova u blizini autokampa i dalje je u tijeku. Požar gase zemaljske snage, dok su tijekom dana gasile i zračne snage.

Požar na području Svilaje (Ružić-Donji Baljci-Vrlika) i dalje se gasi. Požar gase vatrogasne snage s područja Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije. Opožarena je trava, makija i nisko raslinje. Požar su gasile i zračne snage.

Požar na području Milna-Lučice na otoku Braču je lokaliziran u 18 sati. Požar gase lokalne vatrogasne snage i Sezonska privremena vatrogasna postrojba Brač. Požarom je zahvaćeno oko 6 hektara borove šume. Zračne snage koje su gasile požar, napustile su požarište. U tijeku je dežurstvo.

Splitsko – dalmatinska županija

Požar na području Pučišća – Povlja na otoku Braču je ugašen u 18 sati. Požar su gasile lokalne vatrogasne snage i Sezonska privremena vatrogasna postrojba Brač. U požaru je izgorjelo 3 hektara makije i niskog raslinja.

Ličko-senjska županija

Požar kod mjesta Kosinj i dalje se gasi te je pod kontrolom. U gašenju sudjeluju Državne intervencijske postrojbe Split, Šibenik, Zadar, JVP Gospić, JVP Plitivička jezera, DVD Pazarište, DVD Perušić, Hrvatske šume – Šumarija Perušić, Crveni križ, Lovačko društvo Tetrijeb i Park prirode Velebit s 126 vatrogasaca i 26 vozila.

Požar su gasile i zračne snage. Opožarena je površina od oko 500 hektara.

Karlovačka županija

Požar kod mjesta Perjasica je ugašen u 19 sati. Požar su gasile županijske vatrogasne snage i vatrogasci koji su upućeni na izvanrednu dislokaciju s područja Grada Zagreba. Helikopter koji je gasio požar, napustio je požarište.
Površina požara još uvijek nije procijenjena. U tijeku je sanacija požarišta.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene