Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hitna obavijest iz EU

Dječja bio hrana povučena s polica zbog velike količine okratoksina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je iz EU primila hitnu obavijesti o povlačenju bio dječje hrane proizvođača Holle baby food, zbog veće količine okratoksina pronađenog u kašici.

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda: Bio dječja kašica/pahuljice od tri vrste žitarica (Bio – Babybrei 3- Korn), oznake lota: R11171, roka trajanja: 25.04.2013., proizvođača Holle baby food GmbH.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Vlada čini pritisak'' FOTO Policija vodenim topovima na prosvjednike protiv korona mjera: Nadlijetali ih helikopteri i bespilotne letjelice Slika nije dostupna Posebni uvjeti u javnosti Još jedna europska država odobrava uzgoj kanabisa kod kuće i njegovu konzumaciju u privatne svrhe

>> Biovega: Povlačenje Holle kaše mjera opreza, zdravlje djece sigurno

Iz EU RASFF zaprimljena je hitna obavijest o povlačenju i opozivu proizvoda s tržišta EU zbog osnovane sumnje u zdravstvenu ispravnost s obzirom da je analizom u državnom laboratoriju za kontrolu zdravstvene ispravnosti hrane u Luksemburgu ustanovljena količina okratoksina A (OTA) u iznosu od 1,1 μg/kg. Pravilnikom o najvećim dopuštenim količinama određenih kontaminanata u hrani najveća dopuštena količina okratoksina za prerađenu hranu na bazi žitarica i dječju hranu za dojenčad i malu djecu iznosi 0,5 μg/kg.

>> RODA: Manji PDV na dječju hranu neće pomoći, promašena je bit

Uzimajući u obzir navedene rezultate istraživanja te rezultate laboratorijskog ispitivanja predmetnog proizvoda, utvrđena količina okratoksina može imati negativan utjecaj na zdravlje djece, zbog njihove male tjelesne mase.

Uvoznik u Republiku Hrvatsku, tvrtka Biovega d.o.o. je po zaprimljenoj obavijesti od dobavljača Holle baby food GmbH poduzela dobrovoljne mjere povlačenja proizvoda s tržišta i opoziva od strane potrošača, izvijestilo je ministarstvo poljoprivrede.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene