Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povukli ih zbog toksina

Biovega: Povlačenje Holle kaše mjera opreza, zdravlje djece sigurno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka Biovega d.o.o. priopćila je da je povlačenje ukupnih količina pahuljica od tri vrste žitarica proizvođača dječje hrane Holle mjera opreza, te da zdravlje djece nije ugroženo.

Povlačenje ukupnih količina pahuljica od tri vrste žitarica proizvođača dječje hrane Holle baby food GmbH mjera je opreza, a zdravlje djece nije bilo ugroženo ni u jednom trenutku, priopćila je danas tvrtka Biovega d.o.o. koja je uvoznik te hrane za Hrvatsku.

Tvrtka Biovega d.o.o. povukla je 24. rujna ove godine ukupne količine proizvoda "Pahuljice od 3 vrste žitarica" s LOT brojem R11171 tvrtke Holle baby food GmbH i rokom trajanja do 25. travnja 2013. zbog osnovane sumnje u zdravstvenu ispravnost s obzirom na to da je u jednom uzorku pronađen mikotoksin (Okratoksin A). Rezultati su pokazali 1.1 μg/kg, a maksimalna dozvoljena koncentracija je 0,5 μg/kg.

Pročitajte i ovo Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana

>> Dječja bio hrana povučena s polica zbog velike količine okratoksina!

U današnjem priopćenju Biovega d.o.o donosi i službeno očitovanje tvrtke Holle baby food GmbH u vezi povlačenja spomenute zrnate kaše u kojemu stoji da ih je Laboratorij za sigurnost hrane u Luxembourgu početkom rujna izvijestio o povišenoj koncentraciji OTA, koji je 11. svibnja ove godine pronađen u jednom paketu. Dodaje se da je taj laboratorij analizirao razinu OTA samo u jednom uzorku, dok u analizama sirovina i nekoliko uzoraka hrane koje je proveo proizvođač nije pronađen OTA, ali zbog mjera opreza proizvođač moli da se proizvod povuče, a dobavljači kontaktiraju radi povrata novca.

Objašnjava se da je toksin OTA (Okratoksin A) otrov koji proizvodi plijesan i sveprisutan je u prirodi, a pojava plijesni moguća je već zbog vlage u zraku pa se žitarice korištene u proizvodnji kaše strogo kontroliraju prije proizvodnje. Ističe se da svi proizvodi Hollea prolaze striktnu kontrolu kvalitete prema brojnim parametrima, a ta tvrtka jamči da su njezini proizvodi sigurni i zdravi za bebe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene