Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Darko Milinović, član predsjedništva HDZ-a:

HDZ NAPADA PREMIJERA 'Na Oreškovićevom mjestu podnio bih ostavku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Darko Milinović, HDZ-ov saborski zastupnik komentirao je najnoviju situaciju oko premijera Tihomira Oreškovića i Vlade.

'Ja bih na Oreškovićevom mjestu podnio ostavku', poručio je član predsjedništva HDZ-a Darko Milinović novinarima i žestoko kritizirao premijera Tihomira Oreškovića, njegov naprasni odlazak iz Banskih dvora. Milinović je istaknuo da Vlada Domoljubne koalicije i Mosta ne funkcionira, ali je za to najviše okrivio premijera Tihomira Oreškovića.

Pročitajte i ovo Ivan Penava i Darko Milinović - 2 Pregovori u tijeku Sprema se nova koalicija? Dva bivša HDZ-ovca uhvaćeni na piću, evo što Milinović kaže o mogućem udruživanju Darko Milinović otkrio da je zabunom kupio cipele karticom Ministarstva Podcast Krešendo Bivši ministar prvi put otkrio zašto je mogao ostati bez fotelje: ''To sad mogu pričat... al' sam drhćao godinu dana zbog toga''

'Ova vlada ne funkcionira. Mi imamo potpredsjednika Vlade koji je mogao voditi sjednicu i ne razumijem zašto je premijer jučer tako naprasno napustio neposredno prije sjednice napustio ured, osim, ne daj bože smrtnog slučaja. Dakle, to je dokaz da ova Vlada ne funkcionira. A osim toga, premijer Orešković je na početku svog mandata promovirao kriznu situaciju koja je obilježila svo vrijeme djelovanja ove vlade - trebalo je dva mjeseca da supotpiše razrješenje prvog čovjeka SOA-e. Nakon toga nije prihvatio mišljenje prvog potpredsjednika Vlade za čelnog čovjeka SOA-e i rekao bih da je ova Vlada počela na način na koji polako završava. Uvijek su neke krizne situacije', izjavio je Milinović.

Na pitanje očekuje li od premijera da podnese ostavku, Milinović je odgovorio:

'Suzdržao bih se se toga da li da podnese ostavku, ali sigurno je jedan od onih koji je promovirao kriznu situaciji u Vladi. Mislim da je neodgovoran potez što je napustio jučer onako Banske dvore. To nije dobro za Hrvatsku. Nadam se još uvijek i čvrsto vjerujem da ova Vlada Mosta i Domoljubne koalicije opstane. Ako ne, idemo u nove izbore. Ako se i ne izglasa povjerenje Tomislavu Karamarku moramo redefinirati odnose. Mislim da Most ne zaslužuje ovoliko resora koliko je dobio u pregovaračkom procesu.'

Na pitanje pritišću li Oreškovića na ostavku, Milinović je poručio: 'Ja osobno ne. Je li to službeni stav HDZ-a ne znam. Ali funkcioniranje na ovakav način to implicira. Ja da sam na mjestu Tihomira Oreškovića, ja bih dao ostavku.'

Kazao je i da ne zna je li predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko od Oreškovića tražio da podnese ostavku. Milinović je ponovio kako bi volio da Vlada Domoljubne koalicije i Mosta opstane, ali je kazao i da su šanse za to minimalne.

'Sve ukazuje ili na novo preslagivanje, gdje premijer mora biti Tomislav Karamarko, ili novi izbori', kazao je.

Da Vlada ne funkcionira, smatra i Miro Kovač, ministar vanjskih poslova koji je danas na konferenciji za novinare kazao 'kako bi se osramotio da kaže da Vlada funkcionira'.

Podsjetimo, sjednica Vlade jučer je odgođena samo pola sata prije početka jer je, kako su u Vladi kazali, premijer imao 'neodgodive obveze'. Premijer nije pojasnio obveze zbog kojih je sjednica Vlade odgođena.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene