Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Politička kriza

Tihomir Orešković se u 14h obraća javnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković dat će izjavu za medije u 14 sati u Banskim dvorima.

Za 14 sati najavljena je izvanredna konferencija za novinare premijera Tihomira Oreškovića koju UŽIVO možete gledati na portalu Dnevnik.hr. Jedna od tema o kojima će premijer govoriti na pressici bit će prodaja dionica Končara.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura"

Još od sinoć vrti se nekoliko scenarija što bi premijer sada mogao poduzeti. Svi se pitaju gdje je jučer nestao, zašto nije bilo sjednice Vlade?

Hoće li premijer na sazvanoj pressici odgovarati na pitanja ili samo reći ono što je pripremio, nije poznato. Nekoliko je scenarija, među kojima su glavni - hoće li dati ostavku ili će održati dramatični govor u kojem će sve političke partnere na vlasti i u oporbi pozvati na ozbiljnost, jer se u Hrvatskoj događa teška situacija.

Iz redova HDZ-a ovih dana dolaze izjave da bi premijer trebao podnijeti ostavku.

Politička kriza u Hrvatskoj je na vrhuncu. Podsjetimo, premijer je u četvrtak napustio Banske dvore, a sjednica Vlade iznenada je otkazana. Ministri koji su došli na sjednicu ostali su zbunjeni. U večernjim satima pojavila su se nagađanja da se Orešković sprema podnijeti ostavku, što su u Banskim dvorima opovrgnuli.

Danas se Milinović žestoko obrušio na premijera

Danas je u Saboru HDZ-ov Darko Milinović kritizirao jučerašnji postupak premijera. Naglašava kako je to neodgovorno i da bi zbog toga na njegovom mjestu podnio ostavku.

'Neodgovorno je onako nestati jučer', rekao je Milinović komentirajući iznenadno otkazivanje sjednice Vlade od strane premijera Oreškovića.

Nije objasnio 'neodgodive obveze'

Premijer jučer nije pojasnio neodgovodive obveze zbog kojih je sjednica Vlade odgođena samo pola sata prije početka. Tatjana Krajač, reporterka Dnevnika Nove TV koja godinama prati hrvatsku unutarnju politiku - rad Vlade, Sabora, predsjednika i političkih stranaka, poručuje da javnost ima pravo znati koje su to obaveze.

Petrov bez izjava

Potredsjednik Vlade Božo Petrov u četvrtak nakon izlaska iz Banskih dvora novinarima nije želio dati izjavu, niti odgovarati na upit o odgodi Vladine sjednice, kao ni o kavi s premijerom Oreškovićem i prvim potpredsjednikom Vlade Tomislavom Karamarkom koju su popili u srijedu.

Vlada je na kraju održala telefonsku sjednicu na kojoj su teme bile interpelacija o radu Ministarstva kulture i Zakon o socijalnoj službi. Iza Vlade su napomenuli kako to nije ništa neobično i da se već događalo.

U Vladi su istaknuli kako nema nikakvih poslovničkih prepreka za odgađanje sjednice i da se točke koje se jučer nisu morale razmatrati, prebace na sljedeću sjednicu.

Točke koje su se zbog zakonskih razloga morale razmatrati su odrađene, dodaju u Vladi. U Vladi nisu željeli precizirati je li jučerašnja sjednica, koja je trebala početi u 14 sati, odgođena zbog privatnih ili službenih obveza premijera Oreškovića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene