Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak se ne povlači

Damir Krstičević ostaje ministar obrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane Damir Krstičević odlučio je ostati na svojoj dužnosti u Vladi, priopćili su iz MORH-a.

''Nakon brojnih razgovora s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, odlučio sam kako ću i dalje nastaviti obnašati dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra obrane. Javnosti su poznati razlozi zbog kojih sam ponudio svoju ostavku, već sam ih više puta javno obrazložio i želim odlučno demantirati bilo kakav drugi skriveni razlog ili motiv'', rekao je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević vezano uz ponuđenu ostavku na dužnost ministra obrane prošlog tjedna, priopćio je MORH.

Pročitajte i ovo Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje Slika nije dostupna Kriva procjena na terenu? Predsjednica o Krstičevićevoj ostavci: "Neprihvatljivo! Nije on ništa kriv!"

''Pripadnici Oružanih snaga zajedno sa svim ostalim gasiteljima uz nadljudske su napore obavili ogroman posao u obrani od katastrofalnog požara i ovom prilikom im se od srca zahvaljujem'', kaže Krstičević.

''Proteklih dana zvali su me pripadnici HV-a, kolege generali i ministri, međutim posebno sam zahvalan predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću na bezrezervnoj potpori ne samo meni, nego što je još važnije i svim projektima koje sam zajedno sa svojim timom pokrenuo u svrhu jačanja Oružanih snaga Republike Hrvatske i izgradnje boljeg i učinkovitijeg sustava Domovinske sigurnosti. Upravo je ta potpora razlog ove moje odluke'', rekao je.

Dodaje da mu je čast biti na čelu Ministarstva obrane i nastaviti velike projekte od, kako kaže, iznimne važnosti za jačanje Oružanih snaga, sigurnosti, prosperiteta i gospodarskog razvoja Republike Hrvatske.

Podsjetimo, prošlog je tjedna ministar obrane preko medija dao ostavku. Na ostavku su ga potaknule riječi Predsjednice Koline Grabar-Kitarović koja je rekla da je vojska mogla na teren izaći brže tijekom katastrofalnih požara na području Dalmacije. Premijer ostavku ministra nije želio prihvatiti, a od ostavke je Krstičevića odgovarala i Predsjednica. Stoga proteklih tjedan dana nije bilo sasvim jasno ostaje li ministar obrane pri ostavci. Danas je priopćenjem iz MORH-a, dakle, razriješio sve nedoumice koje je javnost imala o tome.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene