Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Riječ je o povećanim mjerama opreza'

Croatia Airlines: Na letu za Kopenhagen nije bilo drame

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Croatia Airlines demantira da je na letu Zagreb-Kopenhagen 16. siječnja bilo drame.

'Na navedenom letu 16. siječnja o.g. nije bilo nikakve drame. Naslov ni po čemu ne odgovora sadržaju teksta u kojemu se ne navodi ni jedan relevantan podatak koji bi upućivao na bilo kakvu 'dramu'. Croatia Airlines odgovorio je na upite novinara u vrlo kratkom roku i pismeno i usmeno te naveo konkretno objašnjenje događaja. Kompaniji je zbog toga neprihvatljiva pozicija u kojoj su naslovi novinarskih tekstova unaprijed određeni i to s primarnim ciljem da se privuče pozornost čitatelja', stoji u demantiju Croatia Airlinesa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vatreni obruč VIDEO Požar u Italiji zarobio putnike u avionu Croatia Airlinesa: "O njima se vodi sva moguća skrb" Zrakoplov Ryanaira (Foto: AFP) Ipak ne polijećemo! Zbog ovog poteza Ryanair otkazao čak 110 letova za Zagreb

'Ponavljamo, povratak zrakoplova u polazišnu zračnu luku bio je uzrokovan pogrešnom indikacijom tehničkog kvara, a takvi su postupci sigurnosni standard u kompaniji. Isključivo je riječ o povećanim mjerama opreza jer je sigurnost letenja prioritet u poslovanju Croatia Airlinesa. Smatramo kako je cijeli događaj, odnosno naslov članka neopravdano i neargumentirano izdramatiziran te da je kompaniji tako bespotrebno nanesena šteta u javnosti. Osim toga, činjenica da je svih 62 putnika nastavilo let u Kopenhagen dodatno potvrđuje da nije bilo nikakve drame', stoji u demantiju koji potpisuje glasnogovornik Croatie Airlinesa Davor Janušić.

'Na temelju ovakvog naslova u javnosti se stječe dojam da je riječ o nesigurnoj kompaniji, iako tvrtka u 21 godinu putničkog prijevoza nije zabilježila ni jedan ozbiljan incident i u svijetu je prepoznata upravo po sigurnosti letenja. Nadalje, ovakvo izvješćivanje negativno utječe i na korisnike usluga zračnog prometa jer izaziva strah od letenja i sumnju u kvalitetu naših zrakoplova', tvrde u Croatiji Airlines.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene