Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak ne polijećemo!

Zbog ovog poteza Ryanair otkazao čak 110 letova za Zagreb

Zrakoplov Ryanaira (Foto: AFP)
Zrakoplov Ryanaira (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Zrakoplov Ryanaira (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Zračna luka Zagreb noću će biti zatvorena zbog radova. Ryanair je zbog toga otkazao 110 letova. Prijevoznik će morati raditi promjene jer u navedenom razdoblju zrakoplovi neće moći slijetati u zagrebačku zračnu luku niti polijetati iz nje.

Od 2. do 31. svibnja Zračna luka Zagreb zatvorit će uzletno-sletnu stazu zbog radova na samoj stazi i rulnicama. To stoji u obavijesti osoblju u vezi sa zračnim operacijama, tzv. NOTAM-u, javlja portal croatianaviation.com.

Zbog vrste radova koja će se obavljati na uzletno-sletnoj stazi (RWY 04/22) zračna će luka u navedenom razdoblju biti zatvorena za sav promet u periodu od 23 sata do 6:25 ujutro.

Riječ je o radovima koji su unaprijed planirani, a odvijat će se u svibnju radi vremenskih uvjeta i potrebne tehnologije izvođenja, kažu u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb.

Ističu da je termin izvođenja i trajanje radova pravovremeno najavljeno zrakoplovnim prijevoznicima, kako bi uskladili svoje redove letenja. Upućuju putnike da se za sve upite o letovima izravno obrate zrakoplovnom prijevozniku s kojim planiraju putovanje.

Najveći niskotarifni avioprijevoznik Ryanair zbog najavljenih radova i zatvorenosti zagrebačke zračne luke drastično reže svoj red letenja za svibanj. Naime, zbog nemogućnosti slijetanja i polijetanja zrakoplova u razdoblju od 23 sata do 6:30 ujutro Ryanair je otkazao čak 55 ranije najavljenih rotacija na devet međunarodnih linija, a moguće je da će otkazivanja biti još, navodi croatianaviation.com.

Ovako izgleda popis linija iz Zagreba odnosno prema Zagrebu na kojima je Ryanair otkazao letove za svibanj:

Brussels Charleroi, otkazani letovi srijedom i nedjeljom, ukupno 8 rotacija
Frankfurt Hahn, otkazani letovi utorkom, ukupno 5 rotacija
Memmingen, otkazani letovi četvrtkom, ukupno 4 rotacije
Corfu, otkazani letovi ponedjeljkom, ukupno 5 rotacija
Dublin, otkazani letovi ponedjeljkom i utorkom, ukupno 10 rotacija
Milano Bergamo, otkazani letovi petkom, subotom i nedjeljom, ukupno 12 rotacija.

Otkazani su i idući letovi: Malta, otkazani letovi ponedjeljkom, ukupno 5 rotacija; Malmö, otkazani letovi petkom, ukupno 4 rotacije; London Stansted, otkazani letovi subotom, ukupno 4 rotacije.

Očekuje se da će Ryanair napraviti promjene na još dvije linije. Riječ je o linijama iz Sofije i Malage, koje u Zagreb slijeću poslije 23 sata, što u svibnju neće biti moguće.

Može se očekivati da će i na tim linijama doći do otkazivanja letova ili pak do promjene u redu letenja tako da zrakoplovi u Zagreb slijeću prije početka radova, dakle prije 23 sata. Nacionalni prijevoznik Croatia Airlines nije morao otkazivati letove s obzirom na to da nema kasnih polazaka ni dolazaka (iza 23 sata).

Otkazano je tek nekoliko letova iz Dubrovnika prema Zagrebu koji određenim danima u tjednu slijeću poslije 23 sata. Otkazivanje čak 55 rotacija Ryanaira, odnosno ukupno 110 letova, za posljedicu ima i 20 tisuća sjedala manje prema zagrebačkoj zračnoj luci i iz nje u svibnju, što će se na kraju mjeseca odraziti i na samu statistiku.

Putnici su o otkazivanju letova već obaviješteni, a omogućena im je promjena na prvi sljedeći raspoloživi Ryanairov let, kao i povrat sredstava uplaćenih za aviokartu.

Za razliku od legacy prijevoznika koji svoje putnike prebacuju i na letove drugih avioprijevoznika potpuno besplatno, Ryanair nema tu poslovnu politiku u ovakvim slučajevima, ali ni u situacijama kada su letovi otkazani krivnjom same aviokompanije.

KLM i njemačka Lufthansa već su ranije prilagodili svoj red letenja. 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene