Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sotonistička sekta i dalje djeluje

'Crna ruža' navodi mlade na samoubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Socijalni pedagog Nebojša Buđanovac, predsjednik varaždinske udruge 'Anđeli čuvari', svaki se dan susreće s mladima koji ne znaju kako izići na kraj sa svojim problemima. Posebno je zanimljivo što se Buđanovac otvoreno bori protiv sotonističkih sekti.

Prema neslužbenim podacima, samoubojstvo je po učestalosti treći uzrok smrti kod osoba između 15 i 24 godine, a šesti uzrok kod djece od 5 do 14 godina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Poligamni mormoni Djeca bivših članova sekte nestala bez traga: Majka otkrila što je pronašla u kući sljedećega dana Ilustracija ALARMANTNI PODACI Tiha pandemija Europe i Baltika: "Gledajući dalje u prošlost, zabilježen je najveći porast u posljednjih 25 godina"

'Postoji sekta koja navodi na suicid mlade ljude. Dali smo joj 'radni' naziv 'Crna ruža' zato što još uvijek ne znamo kako njezini idejni tvorci i osnivači nazivaju sami sebe. S tom sektom doveli smo u izravnu vezu šest samoubojstava mladih u Hrvatskoj u posljednje četiri godine, a moguće je da ih je bilo i mnogo više. Međutim, za tih šest samoubojstava imali smo konkretne dokaze u dnevnicima koje su mladi ostavljali za sobom, svjedočanstavima roditelja i poznanika. O tome smo obavijestili i policiju. Ta samoubojstva dogodila su se na području Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske, Primorsko-goranske i Vukovarsko–srijemske županije. No, postoje indicije da, osim u Istri, Rijeci i Primorju, Varaždinu i Slavoniji, 'Crna ruža' djeluje i u drugim sredinama', rekao je Buđanovac za Slobodnu Dalmaciju.

Još uvijek nisu utvrdili s kojom je poznatijom sektom povezana 'Crna ruža' - je li riječ o tzv. OTO-u, 'Zlatnoj zori' ili nekoj drugoj organizaciji ali rade na tome. U Dalmaciji nije za sada zabilježili njihovo djelovanje, ali, upozorava Buđanovac, ne znači da ih nema.

Učinkovita strategija prikrivanja

Ovaj borac protiv sotonističkih sekti kaže kako je primjetno 'prešućivanje postojanja'. 'Postoje mnoge sekte koje u današnje vrijeme utječu na mlade (scijentolozi, 'moonijevci', kabalisti itd.), uglavnom im ispiru mozak i manipuliraju njima. To je osnovna metoda rada svih sekti. No, za razliku od većine sekti, čiji je cilj financijsko iskorištavanje članova, sekta 'Crna ruža' orijentirana je na to da prinosi ljudske žrtve, i to tako da navodi mlade na samoubojstvo.

'Crna ruža' imala je i ima vrlo učinkovitu strategiju prikrivanja – još od osamdesetih, otkad je sekta proglašena 'urbanim mitom', svatko tko imalo ozbiljnije počne govoriti o njoj smatra se u javnosti neozbiljnim, ako ne i poremećenim. Dakle, eksponirali su se, a zatim uvjerili javnost da ne postoje. Ali nažalost, i te kako postoje i djeluju vrlo destruktivno', ispričao je Nebojša Buđanovac.

>> Bivši sotonisti: 'Bacali smo uroke i pili mačju krv'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene