Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bivši sotonist: 'Bacali smo uroke i pili mačju krv'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sekte su društvena pojava, fenomen koji je u hrvatskoj zajednici jako dobro razvijen. Kakve sekte djeluju na našim prosotorima, koliko ih je, tko ih vodi, a tko slijedi istražio je novinar Red Carpeta.

Sekte mahom izabiru mlade ljude koji su natprosječno inteligentni, senzibilni, koji su vrlo često od djetinjstva imali nekakve traume, i nekakva teška iskustva koja su ih učinila osjetljivima, što vođe sekte vješto koriste. 

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Thinkstock) Iz Istre u Zagreb Poštom slala tisuće kuna za skidanje uroka pa se žalila policiji kad je shvatila da je prevarena Ilustracija (Foto: Thinkstock) skida uroke u pritvoru "Pala" baba vračara: Muškarca uvjerila da su na njega bačeni uroci, pa mu prodala "ljekovitu vodu" za 40.000 kuna

'U crnu ložu u Rijeci učlanio sam se za vrijeme studiranja psihologije u Rijeci. Faks sam brzo prekinuo iako sam bio odličan student. Nas pedesetak uključujući i moju sestru skupljalo se u Pećini na Škurinjama, pretežito noću. U početku nisam ni znao ni želio slaviti antikrista, ali je puka znatiželjnost ubrzo prešla u opsjednutost sotonizmom', svjedoči Vlado, bivši sotonist. 

'Radili smo svašta. Od crne magije, bacanja uroka, paljenja takozvanih crnih svijeća, do ispijanja mačje krvi. Po groblju smo rušili spomenike i blokirali smo izlaze i kad su ljudi prolazili kroz groblje, plašili smo ih zato što smo se osjećali superiornijima i moćnijima od drugih. Zabijali smo križeve naopačke po grobovima', dodaje Vlado.

Sekte su zatvorena društva čiji je cilj mentalna destabilizacija. Obilježava ih antidruštveno djelovanje. Često ih predvodi jedan vođa koji manipulira skupinom i njenim vjerovanjem. Članovi se otcjepljuju od ostatka društva ili obitelji, te najčešće i financijski podržavaju zajednicu.

Cijelu priču o sektama, njihovim ciljevim, djelovanjima i članovima pogledajte u priloženom video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene