Obavijesti Video Pretražite Navigacija
napad u bolnici

Čovjek koji je pretučen na Hitnoj u KB-u Dubrava: "Navalili su na mene i jedan od njih udario me snažno u lice"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaposlenik KB-a Dubrava koji je u napadu četvorice mladića u nedjelju teško ozlijeđen ispričao je detalje napada.

Administrator kojeg su u nedjelju pretukla četiri napadača na hitnom odjelu KB-a Dubrava ispričao je kako je došlo do napada. 

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

"Oko 10 sati na šalteru su se pojavila dvojica mladića. Jedan od njih rekao je da ga boli nešto u trbuhu i da treba liječnika. Nisam ni slutio da će ubrzo uslijediti drama. Rekao sam im koja je procedura i da samo moraju pričekati na trijažu. Naime, svakom se pacijentu određuje stupanj hitnosti i o tome ovisi hoće li morati dulje čekati ili će odmah u ambulantu", ispričao je ozlijeđeni 48-godišnjak za Jutarnji list.

Kaže da su već nakon minutu ili dvije rekli da ne mogu čekati, nakon čega su ga počeli vrijeđati, a on je izašao sa šaltera kako bi ih primirio. Njegov je kolega pozvao bolničko osiguranje, no nisu stigli na vrijeme. Napadačima su u pomoć pristigla još dva mladića.

Njih četvorica su ga okružila i počela ga gurati. "Navalili su na mene i jedan od njih udario me snažno u lice. U trenutku sam bio na podu, ali, na sreću, stigli su i osiguranje i moj kolega. Nekako su ih uspjeli spriječiti da me ne nastave udarati, što im je očito bila namjera. U međuvremenu je stigla i policija, a moja je drama konačno završena na bolničkom odjelu, odnosno na operaciji", kaže administrator, dodajući da nikad u svojih više od 20 godina rada na šalteru nije doživio fizički napad.

Četvorica napadača u nedjelju oko 10:25 pretukla su administratora na hitnom odjelu KB-a Dubrava nanijevši mu pritom teške tjelesne ozljede. Naime, zbog frakture orbite (kosti u predjelu oka) hitno je operiran. 

Policija je istog dana privela trojicu napadača, dok je napadač koji je i zatražio pomoć u KB-u Dubrava priveden naknadno. Napadači su stari od 21 do 26 godina, a tereti ih se za kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda i kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi. 

Zbog tog je napada Ministarstvo zdravstva najavilo da će razmotriti modele povećanja zaštitnih mjera u zdravstvenim ustanovama, poput jačanja zaštitarskih službi i širenja videonadzora. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene