Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedno pitanje mu nije sjelo

Penava za Dnevnik Nove TV: "Nismo uskogrudna stranka, bit će mjesta za Kolakušića i istaknute pojedince"

Aktualno Galerija Sanja Vištica i Ivan Penava - 2 Sanja Vištica i Ivan Penava - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sanja Vištica i Ivan Penava - 1 Sanja Vištica i Ivan Penava - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sanja Vištica i Ivan Penava - 3 Sanja Vištica i Ivan Penava - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sanja Vištica i Ivan Penava - 4 Galerija 1/4 >>
Ivan Penava bio je gost Dnevnika Nove TV te je progovorio o temama važnim za predstojeće izbore, ali i o pojedincima s kojima će surađivati.

Domovinski pokret za sutra sprema veliki politički skup u Lisinskom. Ondje će predstaviti svoj program.

Predsjednik Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava bio je gost Dnevnika Nove TV. Penava nije htio otkriti hoće li Mislav Kolakušić dobiti prvo mjesto na listi, iako je jedan istaknuti član stranke izjavio kako su blizu dogovora.

Pročitajte i ovo Gabrijela Kišiček - 1 kampanja u punom jeku Gabrijela Kišiček o komunikaciji Milanovića i Plenkovića: "Posebno je opasno..."

"Izaći ćemo s tom informacijom vrlo brzo, točnije idući tjedan. Onda će te vidjeti točan raspored, dok to ne napravimo službeno bilo bi nezahvalno išta govoriti. Mogu potvrditi da smo vrlo blizu dogovora. Možemo ga očekivati blizu nas, a konkretno o detaljima će se znati više početkom Velikog tjedna", kazao je Penava.

Tvrdi kako Domovinski pokret nije uskogrudna stranka te da mogu surađivati s drugima.

"Domovinski pokret, samo riječ kaže da smo mi pokret. Nismo uskogrudna stranka koja vodi brigu samo o svojim interesima. Pravo i pravda te gospodin Kolakušić s partnerima je nešto što se definitivno uklapa u tu misao koja vodi ljude. Misija koju smo započeli 2020. godine bila je Hrvatsku učiniti boljom i to nas i danas vodi. Osim Mislava Kolakušića bit će tu još istaknutih pojedinaca", tvrdi Penava.

Jedno pitanje izbacilo ga iz takta

Penava je Kolakušića nahvalio, no ipak nije znao tri stavke po kojima je upamtio njegov rad u Europskom parlamentu. Tvrdi da ga nije toliko pratio.

"Nisam pratio gospodina Kolakušića u Europskom parlamentu, ali ono što mi se svidjelo i po čemu smo kompatibilni jest jedna antiglobalistička platforma. Svatko tko ga je pratio zna da se zalagao protiv sulude klime koja je stvorena oko koronavirusa i cijepljena.

Pročitajte i ovo Teroristički napad Crocus City Hallu Najmanje 40 poginulih VIDEO Islamska država preuzela odgovornost za masakr u blizini Moskve, među žrtvama ima i djece

On je inzistirao da se dozna jedinična cijena cjepiva, što nikad nismo doznali. Prozivao je Ursulu von der Leyen i potrošene milijarde. Mislim da ste jednako tako svjedočili suludim politika na koje je ukazivao poput ilegalnih migracija, što je vrlo kompatibilno nama. Za razliku od mnogih drugih naših EU zastupnika koje nisam čuo poput gospodina Sokola i drugih iz HDZ-a", kazao je Penava.

Pitanje oko savjeta koji je Tomislav Karamarko udijelio desnici oko ujedinjenja Penavi nije baš najbolje leglo.

Pročitajte i ovo Barbara Štrbac i Željko Cvrtila - 1 Za Dnevnik Nove TV Stručnjak za sigurnost tvrdi: "Turudić je odmah trebao dobiti zaštitu, sada su na potezu SOA i policija"

"Da vi mene pitate malo o Domovinskom pokretu? Mi sutra imamo skup u velebnoj dvorani Lisinski. Ja pozivam sve da se nama lijepo pridruže sutra. Preko 3000 naših članova i simpatizera će doći. Pustite sad pojedince poput mog prijatelja Karamarka, Kolakušića. Sutra je tu Domovinski pokret i nada, iskra, za jednu bolju Hrvatsku. Svi partneri koji dođu su dobrodošli. Nemojte da s imenima i prezimenima pojedinaca zasjenjujemo ono što će sutra jedan veličanstveni skup pokazati", rekao je.

Gradonačelnik Vukovara iznio je i četiri temeljne točke kojima će se baviti program Domovinskog pokreta.

"Pod broj jedan je zaustavljanje demografskog sloma. Drugo je sigurnost svih hrvatskih građana, zaustavljanje ilegalnih migracija. Zaštita životnog standarda kojeg imamo u Hrvatskoj, koji je nažalost zbog uvođenja eura rapidno potonuo. Posljednje je vraćanje hrvatske poljoprivrede, hrvatskog sela, oživljavanje proizvodnje i konačno zaustavljanje suludog uvoza. Da bi se to moglo ostvariti moramo vratiti ljude u ruralan prostor.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević - 1 na kraju će surađivati Tomislav Tomašević o izborima i propalim pregovorima s SDP-om: "Dobro je da na izbore izađemo u dva bloka, a imamo zajednički cilj"

Moramo osmislit politike koje će ljudima pružiti nadu da mogu proizvoditi, da će to proizvode netko kupiti, a ne ih reketariti, da neće imat državu koja će voditi brigu kako da ima najveće stope poreza u Europi. Upravo suprotno od toga, porezna rasterećenja, ulaganje u mlade obitelji, ulaganje u seoska gospodarstva. Dođite sutra sve će biti prezentirano kroz jedan lijep", zaključio je sveobuhvatan program", zaključio je Pneava.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene