Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snijeg će se topiti

Danas novi centimetri snijega, sutra hladno, u nedjelju zatopljenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U kopnenoj Hrvatskoj za danas je najavljeno hladno i oblačno vrijeme sa snijegom. Do kraja dana maksimalno novih 10 centimetara snježnih padalina.

Stanje s vremenom u vašem gradu, kao i fotografije snijega šaljite nam na moj.report@novatv.hr!

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Snijeg je počeo lagano padati u središnjoj Hrvatskoj, a od sinoć pada i u Slavoniji, gdje je jutros izmjereno tek 1 centimetar snježnog pokrivača. Čini se kako će Slavonci ipak ostati uskraćeni za veće snježne radosti, jer novo mjerenje DHMZ-a pokazuje tek lagani pomak u snježnim padalinama na tom području. Tako je u Osijeku izmjereno dodatnih 3 centimetra snijega, u Gradištu 2, Požegi tek jedan, a u Virovitici 'čak' 5 centimetara novih snježnih padalina. Do kraja dana diljem Hrvatske očekuje se 'podebljanje' snježnog pokrivača za 5 do 10 centimetara. 

Do kraja dana u unutrašnjosti zemlje prevladavat će oblačno vrijeme sa snijegom, dok se prestanak padalina očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Na Jadranu će povremeno padati kiša, a na nekim lokalitetima, posebice podno Velebita, očekuju se i olujni udari bure, koji bi trebali oslabjeti tijekom poslijepodneva, doznajemo od dežurne prognostičarke DHMZ-a.

U Istri i na Kvarneru dan će biti djelomice sunčan, ali je nakratko još moguća kiša i mjestimice pokoja snježna pahulja.

>> Bandić: Od srca se zahvaljujem besprijekornoj organizaciji ljudi

>> U noći se očekuje novi snježni pokrivač, opet poteškoće u prometu

U Dalmaciji se očekuje oblačno vrijeme s kišom i grmljavinom. Puše jaka bura i istočnjak, a temperatura se kreće između 2 i 8 stupnjeva Celzijevih. Navečer i u noći sa zapada se očekuje djelomično razvedravanje.

Sutra nas očekuje vrlo hladno jutro. U Lici i Gorskom kotaru sve do minus 10, na zagrebačkom području od minus 5 do minus 7. Tijekom sutrašnjeg dana očekuju se i sunčana razdoblja, a porast temperature od subote navečer. U nedjelju i ponedjeljak diljem zemlje će prevladavati više temperature, između 5 i 10 , na Jadranu čak do plus 15 Celzijusa!

Zbog snijega vozi se otežano, olujni vjetar u Lici, Gorskom kotaru i priobalju

Vozi se otežano zbog snijega u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Lici, središnjoj i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj, uz mjestimice olujni vjetar u priobalju, Lici i Gorskom kotaru, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub. Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Hrvatskom primorju, Istri i Dalmaciji te obrnuto.

Upozorava se vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme! Za sva vozila zatvorene su: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, dionica Jadranske magistrale (D8) od Senja do Svete Marije Magdalene i državna cesta D218 Dobroselo-Mazin-Bruvno.

Samo za osobna vozila otvorene su: A1 između čvorova Maslenica i Posedarje, A6 između čvorova Delnice i Kikovica, D8 Jadranska magistrala od Bakra do Senja, D25 Gospić-Karlobag, D54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Na Krčkom mostu, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, zbog prometne nesreće u tunelu Čardak u smjeru Zagreba prometuje se jednim trakom.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na autocestama: A1 između čvora Bosiljevo i tunela Mala Kapela, A2 Zagreb-Macelj između Krapine i Trakošćana te A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 1, kao i na većini državnih i županijskih cesta u Gorskom kotaru, Hrvatskom Primorju, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar (D3) i državnu D1 na dionici Karlovac-Gračac-Knin.

Zbog zimskih uvjeta, zabranjen je promet teretnim vozilima na graničnim prijelazima: Jurovski Brod, Brod na Kupi i Ličko Petrovo Selo. Na GP Macelj na izlasku iz zemlje zbog gustog prometa teretnih vozila, prometna policija ih povremeno isključuje kod čvora Sveti Križ Začretje na autocesti A2 Zagreb-Macelj.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, prekinute su trajektne linije: Stinica-Mišnjak, Prizna-Žigljen i Valbiska-Lopar te katamaranska Novalja-Rijeka i brodska Unije-Susak-Lošinj.

Poteškoće u željezničkom prometu

Sve pruge na području Hrvatske otvorene su za promet, no zbog velikih količina snijega željeznički promet teče s poteškoćama, izvijestili su jutros iz Hrvatskih željeznica.

Na relacijama na kojima su otkazani lokalni putnički vlakovi, brzi i IC-vlakovi voze kao putnički, odnosno zaustavljaju se u svim kolodvorima i stajalištima kako bi svi putnici stigli do svojih odredišta. Njihova su kašnjenja do 60 minuta.

Tako vlak 824 iz Splita za Zagreb kasni 240 minuta. Vlak 825 iz Zagreba za Split zbog snježnih zapuha trenutačno kasni oko 400 minuta. Umjesto vlaka broj 521 od Zagreba prema Splitu vozi autobus. Kod ostalih vlakova bilježe se kašnjenja od 10 do 15 minuta.

Za sada su, među ostalima otkazani sljedeći vlakovi: Novska (5.40) - Zagreb Glavni kolodvor (8.26), Zagreb Glavni kolodvor (5.35) - Volinja (8.58), Sisak Caprag (8.20) - Zagreb Glavni kolodvor (9.32), Zagreb GK (10.43) - Novska (13.50), Volinja (11.07) - Sisak (13.25), Slavonski Brod (9.43) - Novska (11.06), Novska (7.35) - Slavonski Brod (9.06),

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene