Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otežani zimski uvjeti

Bandić: Od srca se zahvaljujem besprijekornoj organizaciji ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je nakon sastanka s ravnateljima osnovnih i srednjih škola te dječjih vrtića o njihovom funkcioniranju u otežanim zimskim uvjetima, istaknuo da sve škole i vrtići funkcioniraju.

I u prosincu i sada u siječnju, sve škole i vrtići u Zagrebu radili su i rade 100 posto, zahvaljujući besprijekornoj organizaciji ljudi koji su na čelu tih kolektiva i od srca im se zahvaljujem, rekao je Bandić nakon sastanka održanog u Maloj dvorani Lisinskog, istaknuvši kako ovoliko snijega u tako kratkom vremenu nije u Zagrebu palo u zadnjih 118 godina.

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu VRAĆA LI SE ZIMA? FOTO Na Sljemenu pada snijeg, na Zavižanu ga ima 14 centimetara Andrija Jarak razgovarao je s Pavlom Kalinićem - 4 Iznenada preminuo Iz Grada potvrdili kada će se održati komemoracija i sprovod Milana Bandića

>> FOTO Kreativnost čitatelja Dnevnik.hr-a na djelu!

Rekao je da su ravnatelji dobili kontakt telefone kako bi mogli zatražiti pomoć ako ne budu mogli sami očistiti snijeg.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić novinarima je rekao kako u Zagrebu ima 300 predškolskih i školskih ustanova i da one rade na gotovo 600 lokacija te istaknuo da su ovoga tjedna svi radili. Nije bilo obustave nastave, nije bilo dječjeg vrtića koji nije primao djecu, jer da se dogodilo to da 120.000 djece nije moglo doći u školu i vrtić, grad bi stao, kazao je.

"Ovdje je prije svega bila prilika da se gradonačelnik zahvali svim ravnateljima i ravnateljicama što su zaista kvalitetno odgovorili na te izazove koje nam je priroda postavila ovaj tjedan, a odgovorili su na način da su kvalitetno, dobro organizirali odgojno-obrazovni rad a paralelno uz to organizirali su i ono nužno čišćenje snijega u svojim dvorištima i okolici svojih ustanova. Radili smo to na razne načine - jedan dio čistila je Zimska služba, čistili su i dragovoljci, branitelji, a čistili su i zaposlenici ustanova, a u srednjim školama i učenici, negdje i roditelji", rekao je Lovrić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene