Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Saboru

Čačić: Veseli me Milanovićeva poruka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sabor je u četvrtak došao i čelnik reformista Radimir Čačić, koji je izjavio kako ga veseli poruka premijera i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da bi kandidaturu za zastupnika trebalo onemogućiti samo pravomoćno osuđenima za natježa kaznena djela.

"Ovo je bio samo pokušaj i još uvijek jest, jer amandman je u proceduri, da me se na jedan vrlo prizeman, dosada nezabilježen način pokuša eliminirati iz mogućnosti da budem u izbornoj utrci kao kandidat", ustvrdio je Čačić novinarima u Saboru.

Pročitajte i ovo Radimir Čačić Reakcije oporbe Čačić zabezeknut cijenom gaude: "Znam da politika od građana često radi budale, ali ne treba ni s tim pretjerivati" Slika nije dostupna ŠEF REFORMISTA Čačić žestoko opleo po HDZ-u zbog izbornog modela: "Kriminal umreženih partijskih državnih struktura"

Naglasio je kako to ne znači da bi ga amandman doista i spriječio u političkom angažmanu.

"Građani Hrvatske su i do sada uvijek pokazivali sposobnost da prepoznaju i kazne političku prljavštinu, pa tako i ovu. Ono što me veseli je izjava premijera koji je jasno rekao da treba lučiti kriminalne radnje, nečasne, svjesne, od nehata. To se svugdje u svijetu čini pa i u Hrvatskoj", kazao je.

Tvrdi da su to sugerirale i nevladine udruge i drugi prijedlozi izmjena izbornog zakonodavstva.

Reformisti: Za pokušaj Čačićeve političke eliminacije odgovoran je Milanović

"Zašto se, a ne mislim da je slučajno, iako mislim da premijer nije u tome sudjelovao, pojavio ovakav amandman u ovakvoj formi koji je direktno usmjeren na eliminaciju mene i samo mene iz političke utrke, to treba pitati one koji su u tome sudjelovali", rekao je Čačić.

Naglasio je kako žali zbog toga te kako bi bio duboko politički i osobno razočaran da je SDP kao stranka časnih ljudi, a posebno Milanović s kojim je i osobno surađivao, "postupio na način kao što se može naslutiti iz teksta i namjere ovog amandmana".

Uvjeren je da je amandman rezultat "snažnih političkih ucjena i pritisaka političkih partnera". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene