Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tuži Hrvatsku

Branimir Glavaš: 'Neću odustati u svojoj borbi! Vraćam se u Hrvatsku!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš je u pismu poslanom iz zatvora napisao kako tuži Hrvatsku za povredu ljudskih prava te da je to učinio zbog toga što Ustavni sud ni u gotovo četiri godine nije riješio njegovu tužbu.

'Žao mi je što sam prisiljen pokrenuti tužbu protiv vlastite države koju sam stvarao i za koju sam bio spreman život dati, ali nažalost više nije bilo drugog načina dokazivanja moje nevinosti', napisao je Glavaš iz mostarskog zatvora u kojem se nalazi već 4 godine.

Pročitajte i ovo Presuda Branimiru Glavašu - 4 Nakon presude za ratni zločin Stigao mu račun za nabijanje na ku*ac: Pogledajte koliku je kaznu dobio Glavaš Presuda Branimiru Glavašu - 1 Presuda za ratni zločin Obrazloženje presude Glavašu: "Uzeli smo u obzir da je izuzetno zaslužan za obranu grada"

Branimir Glavaš, osuđen je za ratni zločin u Osijeku 1991., tužio je Hrvatsku na Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu zbog, kako navodi, povrede prava na suđenje u razumnom roku.

Učinio je to, kaže, jer Ustavni sud ni za tri godine i osam mjeseci nije riješio njegovu tužbu. Razuman zakonski rok, bilo za potvrdu ili odbacivanje tužbe je, tvrdi, do tri godine.

Glavaš objavio važnu vijest

Pismo je pred svima okupljenima na trećem Saboru Zajednice udruga HDSSB-a u Sportskom domu Zrinjevac u Osijeku, pročitao član zajednice, ovlašten od novoosnovane udruge Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje (HDSSB).

Svako spominjanje njegova imena u punoj dvorani u kojoj su bili prisutni i čelnici stranaka okupljenih u Savez za Hrvatsku, izazvalo je gromoglasan pljesak.

'Ne predajem se i uz Božju pomoć, nikada se neću slomiti, ma koliko s tim računali bivši i sadašnji vlastodršci, ali i bivši i sadašnji neprijatelji, kao i sva kukavelj i svi lašci koji su doprinijeli mom progonu' poručio je Glavaš te napisao kako u borbi za dokazivanje nevinosti nikada neće odustati, pa makar to trajalo do kraja života.

U svojem se pismu osvrnuo i na opće stanje u Hrvatskoj napisavši da 'gore ne može', kako su građani u Hrvatskoj dovedeni do stanja neviđene besperspektivnosti, i to nesposobnošću vlasti.

Osječki gradonačelnik ima dokaze protiv Glavaša?

'Hrvatskom vladaju "Kukuriku" optimisti. Dakle, može, može još gore i budimo spremni, i kao pojedinci, i kao Pokret za Slavoniju i Baranju, suočiti se s činjenicom da Hrvatska još nije dotaknula dno',  napisao je uz to kako 'Ne zna čovjek što je veća tragedija: apsolutna i iritirajuća nekompetentnost i neozbiljnost Milanovićeve Vlade ili nevjerojatna i frustrirajuća nesposobnost i neuvjerljivost trenutnog "lidera" najveće oporbene stranke Karamarka'.

Najveći egzodus u nacionalnoj povijesti, kako je napisao Glavaš u pismu, predstavlja iseljavanje mladih, a obrušio se i na hrvatske je medije. Prema njemu 'Hrvatska postala talac povampirenih lijevih neofašističkih medija'.

U pismu je napisao kako mu je najveća želja vratiti se što prije u Hrvatsku, svjestan je, kako piše, da neki to neće lako prihvatiti, no upravo je njima Glavaš poručio 'Do viđenja!'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene