Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I 100 dana mira

ODLUKA PREDSJEDNIŠTVA HSS-a 'Vlada Andreja Plankovića dobit će naše potpise'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U utorak poslijepodne održano je predsjedništvo HSS-a na kojem je donesena odluka da hrvatska seljačka stranka, točnije njihovi zatupnici daju potpise vladi Andreja Plankovića, te 100 dana mira.

18:36 - Predsjedništvo Hrvatske seljačke stranke donijelo je odluku da njihovi zastupnici daju potpise vladi Andreja Plankovića uz 100 dana mira, te uz napomenu da HSS za 'sebe neće tražiti ništa, te da će ostati u oporbi'.

Raskol zbog suspenzija

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna traže beljakovu ostavku HSS puca po šavovima: "Stranka nam je ukradena, no mi sigurno nećemo napustiti brod koji tone" Slika nije dostupna Dio ostao Beljak ukinuo suspenzije nekim članovima, objasnio zašto

Predsjednik HSS-a, Krešo Beljak nakon izbora privremeno je suspendirao stotinjak članova stranke. U međuvremenu je suspenzija ukinuta za 70-ak članova no ne i za najzvučnija imena poput Marijane Petir i Darka Korena.

Beljak od suspendiranih članova traži da se ispričaju za, kako kaže, otvorenu opstrukciju izbora, a Petir pak poziva Beljaka da podnese ostavku.

Ne propustite pogledati reakcije predsjednika Hrvatske seljačke stranke, Kreše Beljaka, koji gostuje u Dnevniku Nove TV u 19:15 Prije početka Predsjedništva stranke, europarlamentarka Marijana Petir, zajedno s ostalim članovima stranke, među kojima i oni suspendirani, ali i ostali, nezadovoljni politikom vođenja stranke od strane Kreše Beljaka, održala je konferenciju za medije. Pozvali su predsjendika stranka da odstupi. Javno ga prozvali za kršenje statuta HSS-a, spominjali njegovu prošlost zbog koje, kako je kazala Petir, da su je znali, Beljak ne bi mogao postati ni članom stranke, a kamoli njezin predsjednik.

'Ovim putem obavještavam sve članove Hrvatske seljačke stranke da smo mi ovdje okupljeni pokrenuli postupak pred nadležnim stranačkim tijelima za isključenje Kreše Beljaka iz Hrvatske seljačke stranke. Isto tako, pokrenuli smo postupak pred nadležnim hrvatskim tijelima za nadzor vođenja HSS-a s obzirom da se stranka pod palicom Kreše Beljaka vodi na protuzakonit i protustatutaran način', poručila je Petir.

Petir je potom pozvala potpredsjednike HSS-a da 'puste svoju savjest na vidjeo i da okrenu leđa Kreši Beljaku te da da izaberu HSS, a ne njegovu diktaturu zbog koje se HSS raspada.'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene