450824
450824
450824
450824
450824

ODLUKA PREDSJEDNIŠTVA HSS-a 'Vlada Andreja Plankovića dobit će naše potpise'

  • , 20.09.2016., 18:41
  • Autor:
  • komentara

U utorak poslijepodne održano je predsjedništvo HSS-a na kojem je donesena odluka da hrvatska seljačka stranka, točnije njihovi zatupnici daju potpise vladi Andreja Plankovića, te 100 dana mira.

 
 
 
 
Krešo Beljak (Foto: Igor Soban/PIXSELL)
Krešo Beljak (Foto: Igor Soban/PIXSELL)

18:36 - Predsjedništvo Hrvatske seljačke stranke donijelo je odluku da njihovi zastupnici daju potpise vladi Andreja Plankovića uz 100 dana mira, te uz napomenu da HSS za 'sebe neće tražiti ništa, te da će ostati u oporbi'.

Raskol zbog suspenzija

Predsjednik HSS-a, Krešo Beljak nakon izbora privremeno je suspendirao stotinjak članova stranke. U međuvremenu je suspenzija ukinuta za 70-ak članova no ne i za najzvučnija imena poput Marijane Petir i Darka Korena.

Beljak od suspendiranih članova traži da se ispričaju za, kako kaže, otvorenu opstrukciju izbora, a Petir pak poziva Beljaka da podnese ostavku.

Ne propustite pogledati reakcije predsjednika Hrvatske seljačke stranke, Kreše Beljaka, koji gostuje u Dnevniku Nove TV u 19:15

Prije početka Predsjedništva stranke, europarlamentarka Marijana Petir, zajedno s ostalim članovima stranke, među kojima i oni suspendirani, ali i ostali, nezadovoljni politikom vođenja stranke od strane Kreše Beljaka, održala je konferenciju za medije. Pozvali su predsjendika stranka da odstupi. Javno ga prozvali za kršenje statuta HSS-a, spominjali njegovu prošlost zbog koje, kako je kazala Petir, da su je znali, Beljak ne bi mogao postati ni članom stranke, a kamoli njezin predsjednik.

'Ovim putem obavještavam sve članove Hrvatske seljačke stranke da smo mi ovdje okupljeni pokrenuli postupak pred nadležnim stranačkim tijelima za isključenje Kreše Beljaka iz Hrvatske seljačke stranke. Isto tako, pokrenuli smo postupak pred nadležnim hrvatskim tijelima za nadzor vođenja HSS-a s obzirom da se stranka pod palicom Kreše Beljaka vodi na protuzakonit i protustatutaran način', poručila je Petir.

Petir je potom pozvala potpredsjednike HSS-a da 'puste svoju savjest na vidjeo i da okrenu leđa Kreši Beljaku te da da izaberu HSS, a ne njegovu diktaturu zbog koje se HSS raspada.'

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se