Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispovijed gradonačelnika

Kalmeta: Ako padnem ja, padaju i oni koji pretendiraju na moje mjesto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dio HDZ-ovaca smatra kako Kalmetin eventualni pad ne bi uzdrmao HDZ u Zadru.

'Iako su mnogi mislili da ću se u ovom trenutku odreći Livakovića, prevarili su se, jer prijateljstvo za mene vrijedi, kako se to obično kaže, i u dobru i u zlu', rekao je Božidar Kalmeta za tjednik Globus koji donosi reportažu kako Kalmeta provodi možda najteže dane svoje političke karijere.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera Remorker Ni treći put nije uspjelo: Sud ponovno bez odluke o Kalmeti Slika nije dostupna Dugogodišnji suradnici Kalmeta: Ne očekujem poziv USKOK-a, Zdravku želim da dokaže nevinost

Uhićenja nekadašnjih čelnih ljudi HAC-a ostavila su posljedice na trenutnu Kalmetinu poziciju, ali i život što je i sam priznao.

FOTO Što je Livaković rekao USKOK-ovim istražiteljima?

'U prvom redu sam čovjek koji ima svoju obitelj i razumljivo je da me medijski linč dijela medija kojemu sam izložen sve ovo vrijeme, ne ostavlja emocionalno netaknutim. No, duboko sam svjestan i činjenice da sam gradonačelnik Zadra, a ta pozicija sa sobom donosi golemu odgovornost. Prema tome, živim uobičajeno, odlazim svakodnevno na posao i trudim se sa svojim timom maksimalno brzo i učinkovito rješavati gradsku problematiku', kaže Kalmeta za Globus.

Posebno je istaknuo izbornu konvenciju SDP-a u Zadru kada je Peđa Grbin s veliko sigurnošću najavio nova privođenja, čime je očito aludirao na Kalmetu, a jedna lokalna novina je nakon konvencije objavila Jovanovićevu izjavu: 'Korupcijska hobotnica narasla je pod Kalmetinim ministarstvom'.

Posebno su zanimljive izjave koje su Globusu dali istaknuti i visokopozicionirani članovi HDZ-a.

Zadarski župan Stipe Zrilić rekao je da bi uspjeh HDZ-a na ovogodišnjim lokalnim izborima 'bio za mrvicu' bolji da nije bilo kontroverznih događanja vezanih za ime Božidara Kalmete.

Nastavak afere Remorker: Uhićeni bivši direktori HAC-a

Bivši zadarski gradonačelnik i sadašnji zamjenik Zvonimir Vrančić uvjeren je kako eventualan Kalmetin pad ne bi uopće uzdrmao snagu HDZ-a i Zadra, dok je Ante Uglešić, rektor Sveučilišta u Zadru poručio kako bi Kalmetin pad u Zadru uzrokovao totalnu anarhiju i potop u redovima HDZ-a, ali i u vođenju Grada i Županije.

Globus navodi kako je borba za vlast u Zadru već počela iako se još čeka Kalmetina sudbina, a kao najveći pretendenti na Kalmetinu poziciju navode se upravo Stipe Zrilić i Zvonimir Vrančić.

Kalmeta je za Globus prokomentirao i tu mogućnost.

'Ali, s mojim padom padaju, istodobno, i njih dvojica. Nema nikakvih šansi da Vrančić i Stipe Zrilić dođu ovdje na vlast!', istaknuo je Kalmeta.

Inače, Kalmeta povremeno pjeva u crkvenom zboru 'Vicko Zmajević' u Arbanasima. Uglavnom nastupa jednom mjesečno, a u zboru je tenor, iako Kalmeta tvrdi da je bolji kao bariton.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene