Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Božićna poruka

'Božić je vrhunac Božje poruke čovjeku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojni ordinarij msgr. Juraj Jezerinac u božićnoj poruci istaknuo je kako je Božić sakrament prisutnosti Boga među ljudima, te podsjetio kako je Isusovim rođenjem u Betlehemu započeo jedan novi svijet, a Bog je na poseban način došao u dijalog s čovjekom progovorivši mu o sebi jezikom koji je čovjek mogao razumijeti.

'Božić je vrhunac Božje poruke čovjeku da ga ljubi i da želi s njim ući u dijalog - razgovor u kojem poziva čovjeka da u malom djetetu prepozna Boga - Božić, 'koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa'. Upravo u djetetu Bogočovjeku Bog ostvaruje vječni dijalog s čovjekom".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jezerinac: 'Možemo više, bolje i drugačije graditi Hrvatsku' Slika nije dostupna Šeks u Karlovcu 'Hrvatska je nastala krvlju hrvatskog naroda'

'Bog je postao jedan od nas, da bi nam na taj način pokazao kako zajedno s njim možemo rasti u prihvaćanju Boga i brata čovjeka. Postao je za nas sakrament spasenja, da bi po njemu mogli doći k Ocu. Ostao je među nama po sakramentima da, sjećajući se onoga što je on činio, i mi danas to isto činimo u zajednici s njime u Crkvi njemu na spomen', stoji u božićnoj poruci vojnoga biskupa Jurja Jezerinca.

Slaveći sakramente činimo Boga djelotvornim u Crkvi i zajedno s njim hodamo očekujući njegov slavni dolazak. 'To je radost nas koji smo mu povjerovali, to je radost koju svake godine novorođeni Božić donosi u naša srca i u naše živote', poručio je vojni biskup msgr. Juraj Jezerinac.

Čestitajući Božić i Novu 2009. godinu pripadnicima Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj, biskupije msgr. Jezerinac zaželio im je da po Kristovu rođenju još više spoznaju svu dubinu i neizmjernu vrijednost sakramentalnoga života euharistijskoga slavlja te svu radost zajedničkoga sazrijevanja u Crkvi gdje, ističe, osjećamo i nosimo odgovornost jedni za druge, kako bismo dostojno živeći po životu milosti, Krista približili suvremenome svijetu koji ponekad možda i nesvjesno traga za dobrim i plemenitim, tj. za Bogom.

Biskup Jezerinac zaželio je sretan Božić i blagoslovljenju Novu godinu ministrima, načelniku Glavnoga stožera OS RH, ravnatelju policije, državnim tajnicima, pomoćnicima ministara, generalima i admiralima, časnicima i dočasnicima Hrvatske vojske i policije, vojnicima i policajcima, državnim službenicima, braniteljima i umirovljenicima, svećenicima te djelatnicima Vojnog ordinarijata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene