Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šeks u Karlovcu

'Hrvatska je nastala krvlju hrvatskog naroda'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svečanom akademijom pod nazivom 'Dok je srca bit će i Hrvatske' u Karlovcu je proslavljen Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor je obraćajući se nazočnima na svečanosti u Domu oružanih snaga RH 'Zrinski' istaknula da uz obljetnicu međunarodnog priznanja Hrvatske, obilježavamo i završetak procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja te je pozdravila i sve Vukovarke i Vukovarce.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednik odgovorio na prozivke Josipović: Premijerku je uhvatila predizborna nervoza Slika nije dostupna Dugotrajni postupak Kosor s Gredeljem razgovarala o oduzetom zemljištu na Prevlaci

Istaknuvši značaj svih onih koji su branili domovinu, podsjetila je na poginule branitelje i one koji su na popisu zatočenih i nestalih - 1015 hrvatskih branitelja i civila, a posebnu zahvalu uputila je roditeljima, djeci i udovicama poginulih hrvatskih branitelja.

'Hrvatska je nastala krvlju hrvatskog naroda i branitelja'

Predsjednik Republike Ivo Josipović, preko pisma koje je s govornice pročitano, čestitao je svima koji su doprinjeli izgradnji Hrvatske i poručio da je 15. siječnja, zbog međunarodnog priznanja Hrvatske, datum koji je 'zlatnim slovima' upisan u hrvatsku povijest jer predstavlja prekretnicu u međunarodnom i pravnom položaju Hrvatske.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks kazao je da je priznanje Hrvatske bilo moguće 'jedino zato jer je ona bila stvorena, jer je bio pobijeđen agresor, što znači da je nastala isključivo krvlju hrvatskog naroda, hrvatskih branitelja, a ne političkim igrama'.

>> Josipović: Branitelji su zaslužni za priznatu RH

>> 'Franjo Tuđman i branitelji su najzaslužniji za slobodnu Hrvatsku'

Na misi u crkvi Presvetog Srca Isusovog, koja je prethodila svečanoj akademiji, vojni biskup Juraj Jezerinac kazao je da Hrvatska danas 'krvari aferama svih vrsta' te je pozvao Vladu, Sabor, ustanove i institucije i sve građane da svojim poštenjem i osobnom i javnom odgovornošću izgrade svoju bolju domovinu, kao zemlju prava, slobode, dostojanstva čovjeka i mira za sve njezine građane. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene