Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Prvi u Europi dosjetili se što napraviti sa starom obućom: "Nisam stvarno imao novca za nove cipele i gledao sam uštedjeti svaku lipu"

Adrian Cvijić
Adrian Cvijić Foto: DNEVNIK.hr
Njihova priča krenula je s četiri para tenisica, a do danas su vratili u život 30.000 do 40.000 pari tenisica i torbi. Prvi u Europi dosjetili su se što napraviti s reklamacijskom obućom koja bi završila na spaljivanju i kako sačuvati okoliš. Priču o braći Kristijanu i Adrijanu Cvijiću donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica.

U rukama braće Cvijić stare tenisice, odjeća i torbe dobivaju novi život.

"Da ljudi ne bacaju bezveze tenisice, nego da ih donesu k nama da ih mi održavamo i da ih automatski dulje nose", rekao je suvlasnik tvrtke Kristian Cvijić.

Pročitajte i ovo Strava u Makedoniji; ilustracija - 2 Strava u Sjevernoj Makedoniji Vanju (14) su oteli zbog novca, no otmičar se uspaničio i upucao je: "Pomalo nam je nejasno..."

Čiste ih, restauriraju i personaliziraju. U sve to treba uložiti sate i sate, pa čak i u samo čišćenje, bilo da se radi o tenisicama ili torbama. Upravo njima žene povjeravaju i skupocjene torbe.

Sve je krenulo od YouTubea gdje je Adrian Cvijić gledao kako Amerikanci restauriraju cipele.

Pročitajte i ovo Petra Skenderović drugi odron otpada Zagrepčane brine kvaliteta zraka, planiraju prosvjed: "Jako se bojim za živote naše djece, naše budućnosti"

"Zato sam i sam krenuo u restauracijske vode jer ja nisam stvarno imao novca za nove cipele i tu sam gledao uštedjeti svaku lipu i što duže iskoristiti te cipele. Počeo sam sa svoja četiri para tenisica i sva četiri para su završila u smeću", prisjetio se Adrian.

Cijelu priču o braći koja su se prva u Europi sjetila otkupljivati reklamacijsku obuću te koliko takav potez doprinosi zaštiti okoliša - pogledajte u prilogu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene