Obavijesti Video Pretražite Navigacija
projekti na listi želja

Želje splitskih mališana koje nisu samo blagdanske: "Naša su djeca redovito zakinuta"

Aktualno Galerija Djeca i Djed Mraz - 1 Djeca i Djed Mraz - 1 Foto: DNEVNIK.hr Djeca i Djed Mraz - 2 Djeca i Djed Mraz - 2 Foto: DNEVNIK.hr Djeca i Djed Mraz - 3 Djeca i Djed Mraz - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Djeca i Djed Mraz - 4 Galerija 1/4 >>
Prosinac je mjesec u kojem se humanitarne akcije redaju jedna za drugom. U jednu takvu vožnju vlakom, malene Splićane s posebnim potrebama poveo je i Djed Božićnjak. No kada se lampice ugase, brojni projekti za njihovu kvalitetniju svakodnevicu ostanu na popisu neispunjenih želja.

U vožnju od Splita do Kaštela i natrag, vlakom ih je poveo - omiljeni bradonja. Doživljaj je to za djecu s posebnim potrebama i njihove prijatelje.

"Baš se lijepo osjećam i ugodno. I puno hvala. Stvarno je super", kazala je Mia.

"Nazovimo 'zdrava djeca' imaju priliku često se voziti i autobusom, vlakom i avionom. Naša su nekako redovito, ajmo reći, zakinuta za to. Tako da ovakve stvari su im zbilja prekrasne", kaže Anka Đikić, ravnateljica vrtića za djecu s posebnim potrebama.

Uvjeti u kojima se s ovom djecom radi svakodnevno, sve su samo ne blještavi. Primjerice, u vreći s poklonima nikako da se pronađe rješenje za Centar za autizam koji je godinama u potpuno neprimjerenom prostoru. Županija nudi napuštene škole u zaleđu.

Više pogledajte u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Ivana Kaštelana.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Aktualno Vanju (14) su oteli zbog novca, no otmičar se uspaničio i upucao je: "Pomalo nam je nejasno..." Strava u Makedoniji; ilustracija - 1 Strava u Makedoniji; ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Strava u Makedoniji; ilustracija - 2 Strava u Makedoniji; ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Strava u Makedoniji; ilustracija - 3 Strava u Makedoniji; ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Strava u Makedoniji; ilustracija - 4 Svijet Vanju (14) su oteli zbog novca, no otmičar se uspaničio i upucao je: "Pomalo nam je nejasno..." 1/4 >>
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene