Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gust promet se nastavlja

Blagdanske gužve: Jučer u Hrvatsku ušlo 80.000 vozila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči Uskrsa na cestama su velike gužve. Na putu su tisuće građana, a u sljedećim satima očekuje se najgušći promet na autocestama, posebno prema moru.

U jutarnjim satima gužvi je ponajviše bilo na graničnim prijelazima. No, većina ih je prošla tako da će prema moru biti najveća koncentracija vozila, što zbog domaćih, što zbog stranih gostiju koji će odmor provesti na obali.

Pročitajte i ovo Kružni tok u Koprivnici stoje i stari znakovi VIDEO Nije svima sjeo novi kružni tok, vozači su zbunjeni: Čak voze i preko njega U prometnoj nesreći kod Netretića poginuo motociklist - 7 Kod Netretića Policija objavila detalje tragedije u kojoj je poginuo motociklist: Protiv krivca će biti podnesena kaznena prijava

>> Kreću blagdanske gužve: Vozite odmorni i strpljivi!

Oni koji na put idu autobusima, vlakovima ili zrakoplovima, kartu su trebali rezervirati ranije. Velik dio putnika kroz Hrvatsku je samo prolazio, ponajviše u smjeru susjedne BiH ili Srbije. Samo jučer na graničnim prijelazima tako je ušlo gotovo 80 tisuća vozila.

Najviše se ide prema susjednoj Bosni i Hercegovini te Srbiji, a u Hrvatskom autoklubu pokrivaju svaki prometni kutak. Veće gužve, veći problemi. Pomoć se ovih dana češće traži, a problemi su uobičajeni. 'Nešto slično kao i zimi, paljenje motora, to je osnovno nešto, elektronika u pitanju ili nešto što se tiče kvačila pa ljudi zovu', rekli su iz HAK-a.

Bitno je stoga pregledati automobil prije puta, ali pridržavati se i ostalih savjeta. 'Ukoliko osjete umor da stanu i da se odmore i da tada nastave putovanje jer jedino tada mogu doći sigurno i ne ugrožavaju druge i sebe', rekao je Gojko Žderić policije. U tom slučaju imat će sigurno putovanje, a time ugodne i lijepe blagdane.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene