Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RAZGOVOR S KANDIDATIMA

TRAŽI SE PREDSJEDNIK Sedam sudaca u utrci za predsjednika Županijskog suda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bira se novi predsjednik zagrebačkog Županijskog suda. Nakon što je prvi natječaj prije godinu dana propao, na ponovljeni se javilo čak sedam kandidata, sudaca tog suda.

Riječ je o Krešimiru Devčiću, Jasni Smiljanić, Oliveru Mittermayeru, Ivanu Turudiću, Ratku Ščekiću, Tomislavu Juriši te Lani Peto Kujundžić, koja će biti ispitana sutra.

U ovim trenucima Državno sudbeno vijeće razgovara s kandidatima. Na najvećem sudu u državi, na kojem se vode i veliki slučajevi, više je od 17 i pol tisuća neriješenih predmeta.

No, problem je i stanje s ovršnim predmetima.

"Na tisuće je takvih predmeta, to je problem", rekao je Devčić koji točnu brojku nije znao, ali je dodao da je veliki problem što se zapravo veći dio tih predmeta statistički smatra gotovim. 

Pročitajte i ovo Dojava o bombi na Županijskom sudu u Zagrebu - 6 I pas bio u potrazi FOTO Drama na sudu u Zagrebu: Dojava o bombi bila je lažna, a poziv je upućen iz susjedne zemlje U potresu oštećen Županijski sud u Zagrebu pogledajte fotografije Nakon potresa Županijski sud u Zagrebu izvan funkcije: ''Improviziramo, vidjet ćemo što dalje''

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene