Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pogledajte fotografije

Nakon potresa Županijski sud u Zagrebu izvan funkcije: ''Improviziramo, vidjet ćemo što dalje''

U potresu oštećen Županijski sud u Zagrebu
U potresu oštećen Županijski sud u Zagrebu DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija U potresu oštećen Županijski sud u Zagrebu U potresu oštećen Županijski sud u Zagrebu Foto: DNEVNIK.hr U potresu oštećen Županijski sud u Zagrebu U potresu oštećen Županijski sud u Zagrebu Foto: DNEVNIK.hr U potresu oštećen Županijski sud u Zagrebu U potresu oštećen Županijski sud u Zagrebu Foto: DNEVNIK.hr U potresu oštećen Županijski sud u Zagrebu U potresu oštećen Županijski sud u Zagrebu Foto: DNEVNIK.hr +4 U potresu oštećen Županijski sud u Zagrebu Galerija 1/9 >>
U nedjeljnom potresu u Zagrebu oštećena je i zgrada Županijskog suda. Do daljnjega sud ima zatvorena vrata, a kako izgleda rad, otkrio nam je glasnogovornik Krešimir Devčić.

''S obzirom na velika oštećenja suda nastala u potresu, Županijski sud u Zagrebu neće raditi do daljnjega. Stranke se neće primati, a zaposlenici se pozivaju da ne dolaze na posao dok se ne osiguraju uvjeti za siguran rad'', objavljeno je na internetskim stranicama Županijskog suda u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Potres Zatreslo se Novi potres kod Slunja: "Treslo jako i kratko" Tomislav Tomašević o obnovi - 1 190 milijuna eura Tomašević pohvalio obnovu Zagreba pa kritizirao ministra: "Nadam se da će država što prije to učiniti"

Glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić rekao je za DNEVNIK.hr da nije bio na sudu nakon potresa, pa nije vidio oštećenja, ali po fotografijama i prepričavanju zna da se urušio krov i pala žbuka. ''Dosta je oštećeno, očito kao i većina zgrada u centru'', rekao je. Kaže da je statičar ocijenio da je u prizemlju sigurno, ali na gornjim katovima nije.

Devčić kaže da su svi kod kuće, ali imaju dežurstva kako bi se osiguralo normalno funkcioniranje. ''Imamo istrage, istražne zatvore, rokove kojih se moramo pridržavati... Hitna istražna služba funkcionira'', objasnio je Devčić i otkrio da trenutačno koriste prostor Općinskog kaznenog suda. Svaki je dan dežuran jedan sudac i jedan zapisničar te vozač po potrebi. ''Do daljnjega je sud izvan funkcije, vidjet ćemo što dalje'', kaže sjetno sudac.

Zahvaljujući tehnologijama posao ipak uspiju obavljati. Koriste telefone, e-mailove... Zatvorenici ne dolaze na sud, nego se javljaju videolinkom, odvjetnici ne moraju dolaziti. ''Snalazimo se'', zaključuje sudac Devčić.

Stanje sudova i odvjetništava u Zagrebu:

Općinski kazneni sud u Zagrebu, Ilica 207 - siguran za uporabu

Općinski kazneni sud u Zagrebu, Odjel za mladež, Ilica 207 - siguran za uporabu

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, Kazneni odjel, Selska 2 - siguran za uporabu, potrebna sanacija dimnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, Građansko-upravni odjel, Trg bana J. Jelačića 6 - nije za uporabu

Državno odvjetništvo RH, Gajeva 30 - djelomična uporaba

Županijski sud u Zagrebu, Trg N. Š. Zrinskog 5 - privremeno neuporabljiv dok se ne otklone oštećenja

Trgovački sud u Zagrebu, AMruševa 2/II (ulaz iz Petrinjske 8) - privremeno neuporabljiv dok se ne otklone oštećenja

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene