Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S 10 na 8 godina zatvora

Vrhovni sud Glavašu kaznu smanjio za dvije godine!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud je djelomično prihvatio Glavaševu žalbu te mu je kaznu smanjio s deset na osam godina.

Vijeće Vrhovnog suda Republike Hrvatske na sjednici održanoj 31. svibnja, 1. i 2. lipnja 2010. djelomično je preinačilo presudu Županijskog suda Branimiru Glavašu na način da mu je kazna smanjena s deset na osam godina zatvore. Ovom odlukom je Vrhovni sud potvrdio da je Glavaš kriv, ali mu je smanjio kaznu. Odluka je objavljena na internetskoj stranici Vrhovnog suda.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Slika nije dostupna Da postane izvršna Presuda Glavašu poslana svim strankama i MIP-u

>> 'Ukoliko je Glavaš kriv, onda mu je sud trebao izreći maksimalnu kaznu'

Glavašu se u kaznu uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 18. travnja 2007. do 11. siječnja 2008.

Drugooptuženom Ivici Krnjaku zatvorska je kazna smanjena s osam na sedam godina, a Gordani Getoš Magdić sa sedam na pet. Dini Kontiću i Zdravku Dragiću Vrhovni je sud smanjio kaznu zatvora s pet na tri i pol godine, a Tihomiru Valentiću s pet na 4,5 godine zatvora.

Branimir Glavaš je nakon izricanja prvostupanjske presude lani u svibnju pobjegao u Bosnu i Hercegovinu, dok se ostali osuđeni nalaze u pritvoru.

Glavaš je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen po zapovjednoj odgovornosti na deset godina zatvora jer je pripadnicima SUS-a naredio uhićenja, mučenja i ubojstva srpskih civila, a prije izricanja presude pobjegao je u BiH.

Protiv te presude žalbe su među ostalima podnijeli županijski državni odvjetnik u Zagrebu zbog odluke o kazni u odnosu na sve optuženike, uz prijedlog da se svim optuženicima izreknu kazne zatvora u duljem trajanju, Branimir Glavaš osobno te po odvjetnicima Veljku Miljeviću, Anti Maduniću i Draženu Matijeviću zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka, pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, povrede kaznenog zakona te zbog odluke o kazni, uz prijedlog da se pobijana presuda ukine i predmet vrati prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje pred potpuno izmijenjenim vijećem

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene